Kosárlabda Női NBI/A

Visszatekintő #1

Mint azt mindenki tudja, ahogy más sportágakat, úgy a kosárlabdát sem kímélte a koronavírus. Egy ilyen helyzetben a legfelelősségteljesebb döntést hozta a szövetség és berekesztette a bajnokságot, bajnokot nem hirdettek.

Így jobb híján a nosztalgiázás jutott számunkra. Amivel igazából nincs gond, hisz csodás idényt futottak a lányok. Külön kiemelendő, hogy Magyar Biankát megválasztották az év edzőjének és a csapat motorja, Alisia Jenkins pedig az év védőjátékosa lett.

Mint ismert, a 2018-2019-es szezonban közel 100%-os mutatóval sikerült feljutnia a lányoknak az Amatőr NB I-ből (NB I/B) az NB I/A-ba.
Ezzel a lehetőséggel élve Magyar Bianka egy nagyon ütőképes csapatot rakott össze a 2019-2020-as szezonkezdésre. Ami nagyon fontos is volt, hisz nem túl kedvező sorsolást kaptunk.

Az első meccsen az egyik bajnokaspiránssal kezdtünk, az Aluinvent DVTK-val. Már az első meccsünkön éreztették velünk a lányok, hogy nem „pofozózsáknak” jöttek ide az NB I/A-ba és mindent meg fognak tenni azért, hogy büszkén távozzanak majd a mérkőzésekről a TFSE szurkolók. Sok új játékossal, újoncként úgy gondolom, hogy nagyon szépen helytálltunk a diósgyőri egylettel szemben, hisz a második negyedet leszámítva egy pillanatig sem játszottunk alárendelt szerepet. Így a 66-83-as végeredmény nem is olyan csúnya.
Ezen a mérkőzésen mutatkozott be két amerikai légiósunk, Alisia és Chanise Jenkins. De még hogy?! Alisia 23 pontot, 19(!) lepattanót és 5 szerzett labdával hozta le a mérkőzést, míg honfitársa Chanise 19 pontot, 2 lepattanót és 2 asszisztot gyűjtött be a parketten töltött ideje alatt.

Bemutatkozásunk kifejezetten emlékezetesre sikeredett a bajnokesélyes Miskolc csapata ellen.

A következő fordulóban már egy kicsit könnyebb mérkőzés várt a lányokra. Idegenben fogadta őket a PEAC-Pécs csapata. Egy rendkívül pontgazdag összecsapáson, 84-94-re sikerült megvernünk a pécsi gárdát.
Most pedig a két amerikai légiós mellett feltűnt két fiatal magyar tehetség is, Bernáth Réka és Kovács Vanessza. Bernáth a maga 5 triplájával és sikeres közeli dobásaival, 20 pontig jutott a meccs során, ami ilyen fiatalon szép teljesítmény. Kovács pedig klasszikus centerként majdnem dupla-duplát ért el, 12 ponttal és 8 lepattanójával.

Alisia Jenkins már a szezon kezdetén vezéregyéniséggé nőtte ki magát

A harmadik NB I/A-s meccsünkön pedig a gigászi Sopron Basket érkezett hozzánk a Városmajorba. A 65-87-es végeredmény nem túl beszédes, hisz ebből egyből azt gondolná az ember, hogy Sopron jött és azzal a lendülettel át is szaladt rajtunk. Nem így történt. Az első negyedet meglepetésre sikerült megnyernünk és ezután csak negyedről-negyedre tudtak meglépni a soproniak. Ezen a meccsen is oroszlánrészt vállalt a két Jenkins lány, de sajnos így sem tudtunk közelebb férkőzni a Sopron Basket csapatához. Szégyenkezésre semmi okunk nem volt, hisz a lányok ismét kitettek magukért és a TFSE címerért.

Még az elmúlt idények rekordbajnokát is sikerült megszorongatnunk

A negyedik fordulóban ismét Pécsre utazott csapatunk, most a PINKK-Pécsi 424 fogadta őket. A 75-89-es végeredmény nézvén azt mondanák a laikusok, hogy felüdülés volt a Sopron elleni meccs után ez a mostani. Hát nem volt az. A PINKK csapata az első félidőben rendkívül harcosan állt fel, így a nagyszünetben megérdemelten vezettek. Ám ezt követően mintha megtáltosodtak volna lányaink, ennek köszönhető ez a nagykülönbségű végeredmény. A Jenkins lányok mellet most csapatkapitányunk, Süle Krisztina szállt be rendkívül eredményesen a mérkőzésbe. 15 pontottal, 4 lepattanóval, 2 asszisztal és 2 szerzett labdával vette ki a részét a csapat győzelméből.

Stábunk az idény kezdetétől a fiatal magyar tehetségek csapatba történő integrálására törekedett

Ennyi lett volna az első „epizódunk”.
Hamarosan folytatjuk…

Addig is #stayhome #staysafe és hajrá TFSE!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!