Kosárlabda Női NBI/B

Rangadó a Szekszárd ellen

A Női Amatőr NB I. Zöld csoportban szereplő női kosárlabda csapatunk ezúttal egy hétközi forduló keretében látta vendégül AKSC Szekszárd II. csapatát. A szekszárdi együttes a tabella 3. helyéről a mieink pedig továbbra is vezető helyről várhatták a találkozót, így mindenképp egy szoros csatára volt kilátás.

A meccs ennek ellenére egy nagyobb vendég rohammal kezdődött és mindössze 5 perc leforgása alatt 8 pontos előnyt tudott kialakítani a tolna megyei együttes (2-10). Sajnos a lányok nem igazán tudtak érvényesülni a palánk alatt és nem tudták jó arányban szedni a lepattanókat ezzel pedig tovább nőtt a hátránya a csapatunknak. Hegedűs Péter vezetőedzőnk pedig időt is kért és pályára küldte a hétvégi Magyar kupán remekül szereplő Doktor Annát és az ő vezérletével végül sikerült 3 pontos különbségre felzárkóznunk.

Első negyed: 13-16

Az első negyed végi lendületet azonban nem sikerült átmenteni a második negyedre. A közeli dobásokban nagyon nagy különbség volt a két együttes között amit pedig továbbra sem tudtunk kompenzálni a lepattanók gyűjtésével. Egy viszonylag belátható 6-7 pontos különbség állandósult a két csapat között, de sajnos a félidő vége előtti 2 percben összesen 10 pontot dobtak a szekszárdiak míg a mieink csupán kettőt.

Második negyed: 27-41

Lányaink sajnos nem fogtak ki túl jó napot, a vendég gárda számára pedig egészen hihetetlenül alakult az egész találkozó. Nagyon magabiztosan dobták a közelieket továbbra is és sajnos sokszor mi is megkönnyítettük a dolgukat. Több figurával, összeállítással is próbálkozott a csapat és rotációnk is kifejezetten mély volt. A differencia azonban sajnos tovább nőtt a csapatok között. Nem tudtunk kikerülni a gödörből és az utolsó negyedre pedig végleg elhagyta lányainkat a remény. Ezzel pedig a második vereségét is elszenvedte a csapat.

Végeredmény: 50-93

A meccs alakulása: (13-16, 14-25, 14-30, 9-22)

Lányaink a vereség ellenére is tovább őrzik első helyüket a tabellán. A következő meccsük pedig ismét hazai pályán lesz a Pilis Basket csapata ellen március 18-án szerdán 17:00 órai kezdéssel.

A mérkőzés az érvényben lévő kormányrendelet miatt mérkőzéseink határozatlan ideig zárt kapuk mögött kerülnek megrendezésre.

Hajrá lányok!!

Hajrá TFSE!!