Kosárlabda Női NBI/A

Visszatekintő #2

Reméljük mindenki, aki teheti otthon maradt és onnan követi visszatekintőink. Az unalom elűzésének érdekében ismét négy mérkőzést hoztam el az NB I/A-ban szereplő kosárlabdás lányaink szezonjából. A négy soron következő, pedig Cegléd, Csata, Szekszárd és Győr csapata.

Azt továbbra is illik tudni, hogy a TFSE-s hölgyek újoncként játszottak az idei csonkaszezonban.

Az ötödik fordulóban a VBW-CEKK Cegléd csapatához utaztak idegenbe a lányok. Sokkal jobban sikerült kezdenünk ellenfelünknél, így az első negyed végén 14 pont volt a különbség. Ám a második játékrészben azonban a ceglédieknek jött ki jobban a lépés, így a félidei dudaszóra már csak 4 pont volt a különbség. De a második félidőben már ismét az első negyedben látott játék jellemezte. Így sikerült 16 ponttal, 60-76-ra megverni a ceglédi csapatot. A mérkőzésen Alisia Jenkins villantott ismét. 28 pontot szerzett 20 (!) lepattanót szedett le, ezáltal dupla-duplát ért el a pályán töltött ideje alatt.

A hatodik meccsünkön már otthon, de egy nagyon nagy feladat várt ránk. Meg kellett védeni a hazai pályánkat a Csata csapatával szemben. És aki követi a csapatunk tevékenykedését a bajnokságban az tudhatja. hogy ez sajnos nem sikerült. A pályán kialakult dobóverseny mellett a Csata együttese rendkívül jól szervezte a játékot, ennek köszönhető győzelmük. De úgy gondolom nem lehet okunk panaszra, hisz ismét méltó ellenfelek voltunk. Így a 87-100-as végeredmény se olyan csúnya egy ilyen kaliberű csapattal szemben. Most a két Jenkins mellett, ismét Bernáth Rékát láthattuk kicsit villogni. 10 pontot (ebből 6 tripla) 4 lepattanót és egy asszisztot osztott ki.

Az ezt követő, hetedik forduló során ismét idegenbe utaztunk, ezúttal Szekszárdra. Egy kicsit nehezen indultunk be az elején, de végül sikerült felvenni a meccs ritmusát. Az ezáltal összeszedett hátrány sajnos így is túl nagy volt a lányok számára. Így a végletekig kiélezett meccsen végül csak 2 ponttal maradtak le a házigazdától. Végeredmény: 81-79. Panaszra továbbra se lehet okunk, hisz ismét egy nagyon erős csapatot sikerült megszorongatnunk. A mérkőzésen Bernáth mutatta meg, hogy mégis ,hogy kell triplázni. Hét triplakísérletéből, öt esett és e mellett közelről is eredményes tudott lenni, így 21 pontot szerzett. Mellette ismét feltűnt csapatkapitányunk, Süle Krisztina és Kovács Vanessza. Süle 15 ponttal és 5 assziszttal segítette csapatát, míg Kovács 10 ponttal és 6 lepattanóval.

Végül a nyolcadik első osztályú meccsen, az Uni Győr MÉLY-ÚT csapatát fogadtuk a Városmajorban. A mérkőzés rendkívül jó hangulatban telt a győri ultráknak köszönhetően. A két csapat ki is tett a szurkolótáboráért, igazi ki-ki meccset játszottak. Az utolsó negyedben, azonban sikerült felülkerekedni a győri csapaton, így 8 ponttal, 70-62-re legyőztük a vendégeket. A meccsen most csereként beálló Alisia Jenkins ismét dupla-duplát szerzett 16 ponttal és 11 lepattanóval. Őt még Bernáth segítette 12 pontjával és 7 lepattanójával.

Vége a második résznek.
#stayhome #staysafe
Hajrá TFSE!