Kosárlabda Női NBI/A

Teher nélkül utazunk a veretlen listavezető otthonába!

Női kosárlabdázóink nehéz heteken mennek keresztül. Hegedűs Péter tanítványai közül többen sérüléssel, betegséggel bajlódnak, így felforgatott kerettel kell az Euroliga negyeddöntőjében egyedüliként érdekelt DVTK otthonába látogatniuk.

Már a múlt héten sem volt ideális a helyzet a TFSE-MTK háza táján a TARR KSC Szekszárd elleni bajnoki előtt, mégis sikerült tisztesen helytállni és Németh Alma szavaival élve: „Megmutattuk a TF karakterét, húszpontos hátrányból sem adtuk fel és estünk szét. Szenzációs harmadik negyedet produkáltunk.” Azon a mérkőzésen 86–77-re nyert a tolnai alakulat, mellettük pedig sikerrel zárt a Sopron is, így visszacsúsztunk a 6. helyre, aminél nem valószínű, hogy hátrébb kerülünk az alapszakaszban.

Aktuális ellenfelünk, a DVTK Hun-Therm bődületesen erős szezont produkál, 14/14 bajnoki mérkőzésen zártak sikerrel, továbbá az Euroliga negyeddöntőjének első felvonásában szerda este 17 pontos hátrányból tudtak felállni, majd sikerrel zárni a Villeneuve d’Ascq gárdája ellen. Novemberi egymás elleni mérkőzésünkön 50–55 arányban nyert otthonunkban a miskolci alakulat, ilyen kevés pontra pedig egy magyar csapat sem tudta szorítani őket ebben a kiírásban. Egész Európában egyedül csak a Lublinnak sikerült mindez.

Nem árulunk el nagy titkot, ha abszolút esélyesnek tartjuk a Diósgyőrt, úgy az egymás elleni mérkőzésen, mint a bajnoki cím várományosaként. Ugyanakkor bátran és tehermentesen fellépve okozhatunk meglepetést, hiszen a szezon során már sokszor bebizonyítottuk, hogy minket senkinek nem érdemes félállról venni. Ellenfelünk legerősebb játékosai között említhetjük Lelik Rékát, Aho Ninát, a Charles, Tadic, Garbin, Toman kvartettet. Jellegzetesen végletekig küzdő csapatként működnek, akik Völgyi Péter irányatása alatt éppen történelmi szezont terveznek írni.

Párharcunkra a Magyar Kupa negyeddöntőjének felvonásaként is tekinthetünk, hiszen március 13-án pont ugyanúgy a DVTK Arénában fogunk farkasszemet nézni a borsodiakkal. Visszakanyarodva a mostani mérkőzéshez, az M4 sport élőben közvetíti a szombat esti találkozót 18 órától, így otthon maradó szimpatizánsaink testközelből lehetnek majd ott kék-fehér lányaink mellett.

Női kosárlabda NB I.A – 14. forduló
2024.02.24. (Szombat) – 18:00
DVTK Hun-Therm – TFSE-MTK
DVTK Aréna

Hajrá lányok, hajrá TFSE-MTK!

Fotó: Borhi Mihály