Taekwondo

Tanulságos olimpiai kvalifikáció

2021.05.07-08. között került megrendezésre az olimpiai kvalifikáció Szófiában. A TFSE Taekwondo versenyzője, Józsa Levente, illetve a Magyar Taekwondo Szövetség főtitkára és TFSE Taekwondo szakágvezetője, Kiss Roland is részt vett az eseményen.

A szófiai felkészülés már pénteken elkezdődött, de a helyszín már ismerős volt, hiszen itt zajlott a két hónappal korábbi Európa Bajnokság. A sikeres mérlegelés után, nem maradt más hátra, mint fizikailag és mentálisan is ráhangolódni a versenyre.

Levente 2021.05.08-án, szombaton lépett pástra az olimpiai kvótáért. Első mérkőzését a román Simon Szabolcs ellen játszotta a legjobb 16-ba kerülésért. A 2019-es EB bronzérmeseként már az első két perc után 11-2-re vezetett a TFSE versenyzője. Előnyét tovább növelve, 23-3-nál, 20 pontos különbséggel ért véget a mérkőzés, így tovább jutva a legjobb 16 közé.

A nyolcaddöntő már nehezebbnek bizonyult, hiszen az első számú kiemelt, Recber ellen kellett megküzdenie a kvótáért. A mérkőzés 10 intés után véget ért, így a későbbi kvótaszerző török jutott tovább.

Köszönjük Leventének, és Rolandnak, hogy képviselték a TFSE-t!

Célunk továbbra is az Olimpia, reményeink szerint 3 év múlva találkozunk Párizsban!

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!