Taekwondo

Taekwondós ezüstérem Szófiából!

Taekwondo szakosztályunk tehetséges reménysége, Józsa Levente ezen a hétvégén a Bolgár Openen lépett pástra a G2-es besorolású versenyen. A 68 kg-os súlycsoportban vitézkedő sportoló a világranglista TOP20-as mezőnyében foglal helyet, így már minden ellenfél kőkemény kihívóként tekint rá. Nem volt ez másként Szófiában sem, ahol első körben az ukrán Biatets volt az ellenfél.

Könnyedén vette az első megmérettetést Józsa, aki 2–0-ra múlt felül a riválist, majd lendületből ugyanilyen arányban lépett át a francia Chellamootoo-n. Következhetett a negyeddöntő, ahol újfent ukrán nemzetiségű sportoló nézett farkasszemet a mi fiúnkkal. Legnagyobb örömünkre Mirzoiev sem jelentett akadályt, 2–0 lett a végeredmény Levinek, aki ezzel készülhetett a dán Jorgensen elleni elődöntőre.

Fordulatos, izgalmakkal teli harcot láthattak a jelenlévők, ahol a TFSE kiválósága 2–1-re nyerni tudott és bejutott a fináléba. Az aranyért folyó harc során az előző ellenfélhez hasonlóan világbajnoki arannyal rendelkező sportoló állt a küzdőtérre Józsa Leventével szemben. Ugyan derekasan küzdött kiválóságunk, nem tudott nyerni egyik menetben sem, pedig a másodikban közel állt ehhez. A fárasztó nap után megérdemelten kerülhetett Levi nyakába az ezüstérem.

Bolgár Open (G2), Szófia – 2023.03.05.

32 között: Józsa – Biatets: 2-0

Nyolcaddöntő: Józsa – Chellamootoo: 2-0

Negyeddöntő: Józsa – Mirzoiev: 2-0

Elődöntő: Józsa – Jorgensen: 2-1

Döntő: Józsa – Kwon: 0-2

Gratulálunk sportolónknak a fantasztikus eredményhez! Így tovább!