Taekwondo

Józsa Levente a legjobb 16 között búcsúzott!

A taekwondo világbajnokság első magyar érdekeltségű napján lépett pástra egyesületünk kiválósága, Józsa Levente. Az Azerbajdzsáni fővárosban (Baku) rendezett nemzetközi seregszemlén Levente a -68kg-os kategóriában próbált szerencsét.

A kora reggeli első összecsapáson az olimpiai ranglista 259. helyezett portugálja, Renato Pereira volt az ellenfél. Sportolónk 2–0-ra letudta a találkozót, így készülhetett a legjobb 32 mezőnyére. Nagyobb falat következett a 41. helyen rangsorolt David Felipe Paz Rocha (kolumbiai) személyében, aki nem okozott gondot Leventének, 2–0 arányú magabiztos magyar sikernek örvendhettünk.

A nyolcaddöntőben a 95. Chenming Xiao (kínai) papíron könnyebb riválisnak tűnhetett, azonban szoros mérkőzés kerekedett, melyben eleinte Levente szerzett vezetést, de a harc vége előtt mindössze 2 másodperccel hibásan intett a játékvezető, amivel összegyűlt sportolónk 5 intése, így a legvégén a kínai rivális örülhetett. Sportolónk ezzel a legjobb 16 között búcsúzott, 9. hely zárt és nem mehetett tovább a negyeddöntőbe.

A világbajnokságot végül a világ és olimpiai ranglistát is vezető, 24 éves brit Bradley Sinden nyerte a koreai Ho-Jun Jin ellen.

Józsa Levente így fogalmazott a világbajnokság után: „Sajnálom azt ami Bakuban történt, mert a kezemben volt a mérkőzés a kínai ellenféllel szemben. A játékvezető hibás intése miatt nem volt lehetőségem végül eljutni a legjobb 8 közé, de most már nem szabad ezen rágódnom. Következő állomás a római Grand Prix, majd a krakkói Európa Játékok lebegnek a szemem előtt. Utóbbi talán az idény legnagyobb megmérettetése lehet, de a római seregszemle is fontos a szezon tekintetében. Igyekszem minél jobb formában érkezni ezekre a versenyekre és a lehető legtovább menetelni!”

Június 9-11. között tehát Rómában lesz jelenése Józsa Leventének, majd június 23-26. között a krakkói Európa Játékokon.

Gratulálunk a világbajnoksághoz, szurkolunk a további versenyekhez! Hajrá Levi, hajrá TFSE!