Kosárlabda Női NBI/A

Szoros csatát vívtunk a Diósgyőrrel!

Kosaras lányaink nagyot harcoltak a DVTK ellen hazai környezetben, végül 5 ponttal maradtak alul. Pontszegény mérkőzést láthatott a kilátogató 600 néző a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban, ahol Hegedűs Péter lányai mindent beleadtak a borsodiakkal szemben.

Az alábbiakban a wbasket.hu összefoglalóját olvashatjátok:

A DVTK-nál Milica Jovanovic volt a kimaradó légiós és továbbra sem léphetett pályára a bokasérüléssel bajlódó Kányási Vera. A TFSE-MTK-nál minden kulcsjátékos rendelkezésre állt a szombati játéknap legszorosabb mérkőzése előtt. A DVTK igyekezett gyorsan magához ragadni a kezdeményezést, így 4-4 után Toman Petra, Kaila Charles és Aho Nina találataival egy 9-2-es futást mutattak be. Ezzel 16-7-re léptek el Völgyi Péter tanítványai. Közel álltak hozzá, de végül a lélektani 10 pont fölé nem tudták növelni az előnyüket és ezt a TFSE megbüntette. Sha Carter villanása indította a hazaiak felzárkózását. Amikor pedig Monika Czinano büntetői célt értek, 16-14-nél már csak 2 pont választotta el a feleket. Innentől az első negyed végéig már nem is alakult ki nagy különbség. 10 perc után 17-16-ra ment a DVTK. A második etap elején Lelik Réka büntetőivel tartotta előnyét a Diósgyőr, de nem sokat kellett várni és Király Andi triplájával 19-19-nél egyenlített a házigazda.

Rendkívül pontszegény, de küzdős és fordulatos mérkőzést láthattunk. Az egyenlítés jelentette momentumot nem tudta magával vinni a TFSE. Monika Grigalauskytė találatával a DVTK vett új lendületet. Amikor három perccel később Aho Tyra duplája és Grigalauskytė büntetői is célt értek, 30-19-nél már a vendégek voltak 11-0-ban. Ráadásul a mérkőzés során először kétszámjegyű különbség választotta el a feleket. Ekkor másfél perc volt a félidőig, mely időszak három triplát hozott: kettőt Dúl Panka, egyet Lelik Réka értékesített, így 33-25-ről érkeztek a nagyszünethez a csapatok. A DVTK 24-ből 10-et, a TFSE 36-ból 8-at dobott be mezőnyből. A diósgyőrieknél a 8 pontos Kaila Charles, a TFSE-nél a 10 pontos Dúl Panka volt a legeredményesebb 20 perc után. A harmadik negyed ott folytatódott, ahol a második abbamaradt. Hárompontosokkal. Ezúttal azonban mindegyik triplát a házigazda értékesítette, sorrendben Szabó Fanni, Dúl Terka és Sha Carter. Ez a 9-0-s sorozat 34-33-nál a vezetést is elhozta a fővárosi alakulatnak.

A DVTK kosárcsendje a harmadik negyedben hat percre nyúlt. Ezt végül Kaila Charles törte meg. A folytatásban felváltva estek a kosarak. Egyik fél sem tudott nagyobb futást bemutatni. Az utolsó 10 percnek a DVTK 40-39-es vezetéséről futottak neki a csapatok. Itt rögtön az első támadásból Aho Nina duplája 42-39-re alakította az eredményt, de erre Sha Carter felelt egy hárompontossal. Összesen kilenc triplája volt a TFSE-nek ezen az estén. Ebből három Dúl Panka nevéhez fűződött. Panka harmadik triplájával 47-46-nál hat perccel a mérkőzés vége előtt vezetett is a házigazda. A DVTK azonban a hajrában igazolta klasszisát. Jó pillanatban harcolt ki büntetőt Lelik Réka, majd Ana Tadic is megvillant. 50-47-nél Hegedűs Péter kért időt. A TFSE a vendégek egy fegyelmezetlenségét kihasználva 50-50-nél ismét tudott egyenlíteni, a vezetést azonban már nem vette át a mérkőzés folyamán. Aho Nina és Kaila Charles dupláival az utolsó két percbe érve 54-50-re elszakadt a DVTK. Azóta már tudjuk, hogy több mezőnykosár nem született. Az 55-50-es végeredményt Charles büntetője alakította ki. A DVTK ezzel megőrizte veretlenségét, de a TFSE is elkönyvelheti, hogy ismét megszorongatott egy topcsapatot.

TFSE-MTK – DVTK HUN-THERM 50-55 (16-17, 9-16, 14-7, 11-15)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 5. forduló
Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont
Minár László Balázs, Rózsavölgyi Alexandra, Gruber Nikolett Lilla (Bognár Tibor)

TFSE-MTK: Carter 9/6, Baa 2, Szabó 9/6, Czinano 4, Dúl P. 16/9. Csere: Dúl T. 7/3, Király 3/3, Németh, Burján, Horváth.

DVTK HUN-Therm: Charles 15/3, Aho N. 11, Garbin 2, Tadic 6, Toman P. 2. Csere: Aho T. 2, Lelik 12/6, Grigalauskyte 5, Tenyér.

Nyilatkozatok

Hegedűs Péter: Támadásban az első félidőben nem volt ritmus, rossz százalékkal dobtunk. A DVTK jól semlegesítette kulcsjátékosainkat. A jövőben azon kell dolgoznunk, hogy más játékosok tehermentesíteni tudják őket. Huszonnégy százalékkal dobtunk ma, annak is örülni kell, hogy ezzel meccsben tudtunk maradni. Szezon elején, ha valaki azt mondja nekem, hogy az ilyen szintű csapatokkal, mint a Sopron, a Szekszárd és a DVTK egylabdás meccset játszunk, azt azonnal aláírtam volna. Rengeteget dolgozunk, amelynek eredményt kell hoznia a jövőben.

Völgyi Péter:Nehéz mérkőzés volt, ahogy számítottunk is rá. A három hetes válogatott szünetet követően összesen három edzésünk volt, ez meg is látszott. Hosszú kihagyás volt. A védekezésünkre nem lehetett panasz, hiszen egy hazai pályán domináns támadójátékot bemutató ellenfél ellen csak ötven pontot kaptunk. Támadó játékunk akadozott, sok ziccert hibáztunk, amely majdnem megbosszulta magát a végén. Mindkét csapat nagyot küzdött, a játékosok vetődtek a szabad labdákért. Örülök, hogy megtudtuk szerezni a győzelmet.

Dúl Panka:A sok földharc és a rossz dobódszázalék megpecsételte a sorsunkat. Az lett volna a kulcs, hogy ezeket a ki-ki labdákat megszerezzük, de ez sajnos nem sikerült a végén. Nagy pozitívum, hogy mindent megtettünk, főleg a második félidőben.

Lelik Réka: „Sajnos nem volt szép győzelem a mai, úgy gondolom, hogy a TF-ben is ennél több van. Ma nem a legjobb formájukat mutatták, úgyhogy amikor jönnek hozzánk, akkor még jobban kell koncentrálnunk. Meglátszott a csapatunkon, hogy az elmúlt hetekben nem nagyon tudtunk együtt edzeni, de a védekezés, mint mindig, most is kihúzott minket a csávából, erre tudunk építkezni jövőben is.

Ezzel lányainknak 3–2-re módosult a győzelem / vereség aránya, amivel továbbra is az élmezőnyben foglalnak helyet. Hajrá TFSE-MTK, így tovább!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE