Kosárlabda Női NBI/A

Hibátlan rivális érkezik!

Élvonalbeli női kosarasaink hosszú szünet után térnek vissza és nem is akármilyen ellenféllel szemben lépnek itthon pályára. Következő kihívójuk nem csak a bajnokságban, de az Euroliga főtábláján is veretlen. Szombaton 19:00-tól a DVTK alakulatát fogadja a tabella 3. helyét elfoglaló TFSE-MTK a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország legjobb csapata jelenleg a DVTK. Itthon a bajnokságban legyőzték a BEAC-ot, a BKG-t, a Ceglédet és hatalmasat hajrázva a Pécset is. Ezeken túl a nemzetközi porondon is komoly teljesítménnyel rukkoltak elő. 5 főtáblás mérkőzésükön is veretlennek bizonyultak, ami az Euroliga 16 csapatából csak a török Fenerbahce gárdájának sikerült rajtuk kívül.

A diósgyőrieknek sűrű programlistájuk van. A Csörsz utcai látogatásuk után a Valenciát fogadják, majd visszatérnek a Fővárosba összecsapni a Vasassal és még a tél kezdete előtt megmérkőznek a fent említett török gárdával.

Egymás elleni mérlegünk 2019 őszéig nyúlik vissza. Feljutó évünkben a DVTK volt az első ellenfél, akivel az NB I.A-ban összecsaptunk. Azóta összesen 8 alkalommal mértük össze tudásunkat velük, az arány 1 győzelem – 7 vereség jelenleg.

Hegedűs Péter kék-fehér lányainak eddigi teljesítménye megsüvegelendő. Olyan skalpokat gyűjtöttünk be, mint a többszörös magyar bajnok Sopron (86–80), a nemzetközi porondon érdekelt Szekszárd (69–67), illetve az örök rivális Vasas (74–58) sem bírta szusszal ellenünk. Egyetlen vereségünk a PEAC (80–90) ellen volt október elején, amikor több hiányzónk is volt.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Biztosra vehetjük, hogy nem lesz hiány izgalmakban, elvégre a tabella második és harmadik helyezettje méri össze tudását. Lányainknak eddig hatalmas löketet jelentett a hazai porond, eddig csak győzelemmel zártak a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

Női NB I/A – 5. forduló
TFSE-MTK – DVTK (11.18. 19:00)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, Budapest

A mérkőzésre történő belépés ezúttal is ingyenes. Emellett kilátogató szurkolóink számára frissen csapolt sörrel kedveskedik a Jaromír sörbisztró.

Sok sikert lányok, hajrá TFSE-MTK!

Forrás: MKOSZ