Kézilabda Női NBII

Statisztikai elemzés

A következőkben igyekszünk a női kézilabda NBII-es csapatunk tavaszi javulásának kulcsát boncolgatni, főként a gólszámokra kihegyezve.

Kezdetnek tekintsük át a hazai pályán lőtt gólokat, melynek átlaga 28/mérkőzés. Teljesen vállalható számadat, amelyet szinte minden mérkőzésen megközelítettünk egyetlen kivétellel, és 28 lőtt góllal simán lehet mérkőzést nyerni.

Folytassuk az elemzést az idegenben lőtt gólokkal, amelynek átlaga 27 találat amely szintén abszolút jó teljesítménynek mondható, tehát a lőtt góljainkkal nincs különösebb probléma, ha összesítve nézzük, 27 gólos az átlagunk.

A hazai pályán kapott góljainkat sikerült 26/mérkőzés átlagon tartani, amely kifejezetten jónak mondható, egy kiemelkedő adat van csak az Érd ellenében, ennek alapján a hazai pályán remekül működik a védekezésünk.

Az egyetlen szegmens, ahol javulni kell a csapatnak, a vendégségben kapott gólok száma. Ez magasnak mondható, 30/mérkőzés, ez nem lenne probléma, ha az idegenben lőtt gólok száma is ennyi lenne, ezen kell tehát dolgozni a következő szezon során.

Összegezve a lányok nagyon jó úton haladnak, reméljük a következő bajnoki kiírás folyamán ez a tendencia folytatódik tovább.

Hajrá TFSE!