Férfi NBII Futsal

Póta Balázs: „Köszönöm ezt a másfél évet!”

Férfi futsalcsapatunkat 2022 júniusa óta irányította Póta Balázs, aki korábban játékosként is megfordult keretünkben. Tavaly a Nyíregyháza ellen vívott NB I-es osztályozón vette át a stafétát, az idei szezonban pedig végig NB II-es csapatunk élén állt. Irányításával megkezdődött a fiatal játékosokra való tudatos építkezés felnőtt csapatunk háza táján. A szezon során úgy tűnt, könnyen feljuthatunk a legmagasabb osztályba, azonban a rájátszás alatt hullámvölgybe kerültünk, végül második helyen zártuk az NB II. Nyugati csoportját.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Póta Balázs ebben az idényben 34 tétmérkőzésen vezette felnőtt férfi futsalcsapatunkat. 21 győzelem mellé, 8 döntetlen és 5 vereség társult (bajnoki alapszakasz, rájátszás és a Magyar Kupa figyelembevételével). Hamar összekovácsolódott a 2022/23-as keret, ősszel nem győztük kapkodni a fejünket a sorozatos győzelmeket látva. Esélyesként is jól játszottak a srácok, ahogyan a nagy rangadókon sem vallottak szégyent az alapszakaszban. A rájátszás előttig nem volt kimondott cél az NB I-be való visszajutás, ugyanakkor a felső ház kezdetekor már eltökélten kitűzte maga elé a csapat és a stáb is a 2023/24-es élvonalbeli tagság elérését. Talán túl nagy teher került ezáltal az addig folyamatosan felszabadult és effektív futsalt játszó srácokra, de ahogyan haladtunk a rájátszás végéhez, úgy kezdett el romlani a teljesítmény. 4 fordulóval a szezon vége előtt még 6 pont előny szerepelt a TFSE-BeStrong neve mellett, ami az utolsó körökre teljesen elapadt több meglepetés vereség miatt. A lesipuskásként üldöző Pécs pedig élni tudott a lehetőséggel és megnyerte a bajnokságot.

A történetet nem szabad mindenáron keserűen vizsgálni és összegezni, mivel a csapatnak hosszú idő után ténylegesen valós identitása, fantasztikus közössége és nagyon fiatal kerete lett. Kiemelendő, hogy három gólgyárosunk egyaránt 25 év alatti fiatal reménység, így a 28 gólt vágó Fehér Dániel (24 év), a 27 találatot jegyző Petroff Norbert (20 év) és a 17 gólos Papp Zsombor (21 év) is.

Póta Balázs közös megállapodással távozik csapatunk kispadjáról. Búcsúzóul rövid értékelést kértünk tőle, aminek maradéktalanul eleget is tett:

„Boldog vagyok, hogy ebben a csapatban tevékenykedhettem az elmúlt bő egy év során. Amikor játékosként visszatértem az NB I-es kerethez, éreztem, hogy nagyon sok tehetség van a játékosállományban, de sokan elmentek az NB I-es keretből is, így új csapatot kellett építenünk. Bő egy éve vehettem át az irányítást, ami akkor szakmailag egy hozzám közel álló kihívás volt. Olyan fiatal keret alakult ki a TFSE-nél, melynek tagjai edzésről edzésre alázatosan hajtanak és harcolnak a közös siker érdekében, nagybetűs csapatot alakítottunk ki. Bosszantó, hogy egy ilyen szezont nem tudtunk megkoronázni, de ilyen a sport, tanulnunk kell a hibákból és folytatni a munkát, de ezt a szép utat már nélkülem kell a srácoknak tovább vívni. Hálás vagyok a lehetőségért és az újra itt töltött időért, a TFSE Futsal mindig is a szívem csücske marad. kívánom, hogy a csapat az új otthonba való költözéssel csak tovább erősödjön és mielőbb feljusson az élvonalba! Hajrá TFSE!”

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Köszönjük Póta Balázs munkáját, sok sikert kívánunk a jövőben, illetve bármikor hatalmas örömmel látjuk hazai mérkőzéseinken a lelátón!