Judo

Nerpel Gergely Szarajevóról: Nem mindennel vagyok elégedett!

Judós kiválóságunk, Nerpel Gergely hétvégén a Sarajevo European Open 2023-on vett részt, ahol második kiemeltként szerepelt csoportjában (-90 kg). Első ellenfelét, a szerb Bosko Borenovic-ot hosszas küzdelemben sikerült legyőznie. A negyeddöntőben emberére talált és vereséget szenvedett a későbbi győztes Tim Schmidttől (német).

Gergely az elvesztett meccs után még jobban rákapcsolt és ennek a másik szerb kolléga, Mihailo Ciric látta kárát, aki 1 perc és 16 másodpercig tudta tartani magát. Az utolsó mérkőzésre fordulva izraeli kihívóval nézett farkasszemet és sajnos a szerencsétlen véletlen állta útját az éremnek, amiből kifolyólag az 5. helyen végzett.

„Nem mindennel vagyok elégedett a torna kapcsán, sőt ott kint csalódott voltam mert kétszer is olyan hibát vétettem, ami elkerülhető lett volna. Sokkal több volt ebben, de nincs olyan, hogy mi lett volna ha. Éreztem, hogy sok mindenben fejlődtem és a következő tornán jobban fogok teljesíteni. Aminek örülök, hogy sikerült fontos olimpiai kvalifikációs pontokat szereznem!”

Gergely már most a következő megmérettetésre készül, amire Prágában (Prague European Open 2023) fog sor kerülni szeptember 30. és október 1-je között.

Fotó: europeanjudo (Instagram)

Gratulálunk és további sok sikert Dzsí!