EEB Egyetemi sport Judo

Judo EEB edzői szemmel!

A 2023-as zágrábi Combat Championships-en a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem karatéban, kickboxban és judóban képviseltette magát, méghozzá nem is akármilyen eredményekkel. Ez utóbbiról különleges beszámoló készült, ugyanis dr. Németh Endre, egyetemünk Küzdősportok Tanszékének vezetője jelen volt a helyszínen és edzőként segítette a fiatalokat!

Autóbusszal utaztunk ki a kickbox versenyzőinkkel és más egyetemek judósaival együtt. A szerda esti érkezésünket követően egy többlépcsős, öt órás akkreditációban volt részünk. Ezt követően elfoglaltuk a szállást, amely az egyetem kollégiumában volt. A hallgatók (hét éve) felújított épületekben laktak, a fürdő és a vécék a folyosón voltak közös használattal. A vezetők és a bírók régi épületekben lettek elszállásolva, itt két szobának volt közösen mosdója, illemhelysége. Az étkezés elfogadható volt és azt megfelelő időn át biztosították.

Fotó: EUSA

A zágrábi egyetemi játékokon négy sportágban (judo, karate, kick-box, taekwondo) mintegy 1500 sportoló indult 30 ország, 395 egyeteméről. Judóban 20 ország 138 egyeteméről 324 versenyző nevezett. A színvonal annak ellenére magas volt, hogy egy hét múlva rendezik az Egyetemi Világjátékokat és két hét múlva Judo World Masters versenyt Budapesten.

Eredmények:

Kriza Anna (63 kg)  27 induló, I. hely
Első mérkőzésén német, a másodikon román, harmadikon pedig holland ellenfelét győzte le. A döntőbe jutásért wazarival nyert francia kihívója ellen, majd a döntőben egy olasz lányt győzött le az aranyért. Egész nap magabiztosan, taktikusan, éretten versenyzett!

Fotó: Németh Endre facebook

Havasi Bálint (100 kg)  21 induló, III. hely
Első mérkőzésén ipponnal győz német ellenfele ellen, majd a másodikon ugyanígy kap ki egy grúz versenyzőtől. A vigaszágon ipponnal győzi le francia riválisát, majd a bronzmeccsen egy bosnyákot vert meg. Bálint is taktikusan versenyzett egész nap.

Hegedüs Bendegúz (66 kg) 25 induló, helyezetlen
Első meccsén ipponnal győzi le montenegrói ellenfelét, de ugyanígy kapott ki a nyolc közé jutásért egy ukrán versenyzőtől.

Nerpel Gergely (90 kg) 39 induló, helyezetlen
Első mérkőzésén román, a másodikon lengyel ellenfelét győzi le ipponnal. A harmadik körben a nyolc közé jutásért cseh kihívójától, a hosszabbítás nyolcadik percében egy taktikai hiba miatt veszít. Ezután győz honfitársa ellen ipponnal, majd az ötödik meccsén ugyanilyen arányban kikap egy grúztól. Gergely hibás taktikával versenyzett cseh ellenfele ellen, az éremszerzéshez őt mindenképpen le kellett volna győzze. (Egy hónappal ezelőtt a szarajevói Európa-kupán egy perc alatt verte őt) A cseh srác nagy napot fogott ki, egészen a döntőig jutott.

Tóth Ferenc (90 kg) 39 induló, helyezetlen
Első meccsén ipponnal győzi le német riválisát, a másodikon ugyanilyen arányban kap ki egy grúztól. A harmadikon ismét legyőz ipponnal egy német judóst, a negyediken spanyol ellenfelétől ugyanilyen arányban kikap. Ferenc hullámzó teljesítménye mögött mentális felkészültségének hiánya áll.

Mindezek mellet kijutott bőven más izgalmakból is. Egy hatalmas tájfun okozott komoly károkat, roncsolt meg fákat, háztetőket és tett tönkre szinte mindent, ami az útjába került. Sajnos a tragédiák sora ezzel még nem ért véget, ugyanis a vihar halálos áldozatot is követelt…

A teljes küzdősportokkal kapcsolatos beszámoló (karate, kickbox, judo) az alábbi linkre kattintva olvasható: 8 érmet szereztek küzdősportolóink Zágrábban!

Mégegyszer gratulálunk mindenkinek!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!