EEB Egyetemi sport Kickbox

Fésű Lajos – „Szeretném megismételni a szép eredményeket jövőre itthon is!”

A júliusi Európa Játékokon szerzett ezüstérem után két aranyérmet nyert a Zágrábban megrendezett küzdősportok EEB-n a TF végzős hallgatója Fésű Lajos, akit a tavalyi év legjobb hazai kick-boxosának választottak. Július 20. és 23. között a horvát fővárosban négy sportágban: karatéban, taekwondóban, cselgáncsban és kick-boxban mérte össze tudását 31 európai ország csaknem 400 egyetemének 1537 hallgatója.

Fotó: EUSA

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hallgatói rendkívül jól szerepeltek a tornán, különösen kick-boxosaink, akik 4 arany, 1 ezüst és 1 bronzéremmel tértek haza. Ennek köszönhetően a TF lett a legeredményesebb felsőoktatási intézmény a kick-boxversenyen. Fésű Lajos két aranyérmet szerzett kick-light (KL) és a pointfighting (PF) kategóriában 74 kilogrammos súlycsoportjában. Ráadásul különdíjjal is jutalmazták, amelyet edzőjével, Jároszkievicz Krisztiánnal vehetett át.

„Fontos esemény volt a zágrábi, hiszen ez is egy lépés afelé, hogy a sportág bekerüljön a 2028-as nyári játékok programjába. Nekünk, sportolóknak tudatosítanunk kell az emberekben, hogy a kick-box igenis jó sportág, amelyet sok mindenkinek érdemes űzni. A tavalyi lódzi Európai Egyetemi Játékokon bajnok lettem, amit szeretnék megismételni a jövő évi hazai rendezésű játékokon is.”

Az EEB-ken, különösen küzdősportokban évről-évre egyre erősebb mezőny gyűlik össze. A felsőoktatási intézmények kifejezetten kérik hallgatóikat, induljanak el ezeken a felkészülést kiválóan szolgáló versenyeken.

„Engem nem kellett küldeni, magam döntöttem úgy, hogy részt veszek az EEB-n. Mivel a TFSE-nek nincs kick-boxszakosztálya, és a TF-en nem oktatják a sportágat, én kértem a vezetőséget, hadd indulhassak el a tornán. Elképesztően jó volt a hangulat, kiváló volt a szervezés, és kizárólag egyetemisták versengtek egymással. Remek formában érkeztem a viadalra. Kick-light szabályrendszerben technikai fölénnyel sikerült megnyernem mind a négy meccsemet, és pointfightingban is egészen simán ment a versenyzés. Nagyon jól éreztem magam.”

Fotó: EUSA

„18 éve foglalkozom küzdősporttal, és a tavalyi díj az ebbe fektetett munka eredménye. 2022-ben két különböző szabályrendszerben is sikerült Európa-bajnoki címet szereznem, egy harmadikban pedig indulási jogot nyertem az Európa Játékokra és ezzel én lettem a tavalyi kontinenstorna legjobb férfiversenyzője.”

Fotó: EUSA

Lalára még három nagy megméretés vár ebben az évben: kettő a sportban, egy az iskolapadban. Októberben rendezik ugyanis a küzdősportok világjátékát, novemberben pedig a felnőtt-világbajnokságot. Természetesen mindkét viadalon szeretné megszerezni az első helyet. Ráadásul szeptemberben vág neki az utolsó félévnek az osztatlan tanárképzésen a gyógytestnevelő és egészségfejlesztő szakon.

„Ha minden jól megy, ebben az évben elvégzem az egyetemet. Már a szakdolgozatot is elkezdtem írni Csákvári László vezetésével. Középpontjában a küzdősportok szerepe a testnevelésben áll. Mindenféleképpen arról akartam írni, hogyan lehet hasznát venni a küzdősportoknak az emelt óraszámban tanított testnevelésben.”

Fotó: EUSA

Gratulálunk a szép eredményekhez Lala!

(forrás: tf.hu)

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!