Egyetemi sport Kosárlabda Universiade

Tökéletes kezdés Kínában – 14 ponttal vertük az argentinokat!

A magyar női kosárlabda válogatott, helyi idő szerint reggel 4:00-kor játszotta első mérkőzést az „A” csoportban és nem is álmodhattunk volna szebb kezdésről. Magyar Bianka tanítványai 14 pontos sikert arattak a rivális Argentína fölött az első játéknapon!

Helyszínül a Sichuan Gymnasium szolgált. Mérész Beatrix szerezte az első magyar pontokat büntetőből és rövid idő leforgása alatt 5 egységre növelték az előnyt (2-7). Ellenfelük sem adta könnyen magát, sőt meg is fordították az állást (8-7), ám ekkor Szerencsés Tamara lépett elő egy sikeres távolival. Magabiztos vezetés birtokában a negyed végére 8 egységgel vezettek a lányok (12-20)

A második etapban sokáig tartottuk magunkat, azonban az argentinok egyre közeledtek. A félidő végét megelőzően hatalmas nyomást helyeztek ránk, aminek meg is lett az eredménye, 12 ponttal szereztek többet és 21-9-cel zárták ezt a negyedet. A nagyszünetet követő pillanatok kulcsfontosságúnak bizonyultak, hogy riválisunk tovább tudja a folytatni az eddigi lendülettel, vagy pedig megálljt parancsolunk nekik. Legnagyobb örömünkre ez utóbbi vált igazzá.

Egy triplával indítottak a kék-fehérek, de innentől sokáig uralkodott kosárcsend a pályán, melyet végül Bernáth Réka büntetői törtek meg. Mányoki Réka betörése szintén 2+1 pontot hozott és Wenztel Nóra hármasával újra átvettük a vezetést (36-37). A játékrész végéhez közeledve a magyar lányok 7 egységgel léptek meg és 5-16-ra nyerték a negyedet. Következhetett a záró szakasz, ahol Mérész Beatrix és Király Andrea tripláival 12 pontra nőtt a különbség, sőt Bernáth Réka, Mányoky Réka és Wentzel Nóra is eredményes volt távolról, így az argentinoknak már semmi esélyük nem maradt a hátralévő percekben 16 egység hátránynál.

Válogatottunk 49-63-ra diadalmaskodott első meccsén, Mányoky Réka (16) és Mérész Beatrix (12) voltak a legeredményesebbek. A holnapi nap folyamán játszik Japán Argentínával (13:30), majd vasárnap, itthoni idő szerint reggel 9:00-kor lépnek parkettre a magyarok Japán ellen. Ha az argentinok szombaton is vereséget szenvednek, már biztosra vehető a továbbjutás kérdése!

ARGENTÍNA – MAGYARORSZÁG 49-63 (12-20, 21-9, 5-16, 11-18)

FISU World University Games 2023
Csengtu, Sichuan Gymnasium
HU J.(Kína), TOMIC J.(Horvátország), KHUZWAYO N.(Dél-Afrika)

Argentína: Maza, Gentinetta 18/3, Marin 13/3, Buzzeti 2, Vilches 7/3. Csere: Siciliano 2, Raviolo 3/3, Centurion, Fux 2, Saravia 2.

Magyarország: Mányoky 16/9, Wentzel 10/6, Mérész 12, Dúl 4, Bernáth 11/3. Csere: Varga 2, Király 5/3, Szerencsés 3/3, Salamon.

(forrás: wbasket.hu)

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!