Kosárlabda Női válogatott

Két játékosunk is szerepel a női U20-as kosárlabda Európa-bajnokságon!

Ma délután 17:00-kor játsza első mérkőzését a női U20-as magyar kosárlabda válogatott Litvániában, Klaipedában! A Dúl Terkával és Horváth Dórával felálló csapat a házigazdával fog kezdeni, vasárnap Finnországgal, hétfőn pedig Franciaországgal csapnak össze. A Dúl testvérek jelenleg külföldön tevékenykednek aktívan, Panka már a kínai Universiade nyitó meccsén is szerepelt, melyet meg is nyertek az argentinok ellen. Terka most készül a nemzetközi megmérettetésre, amiről az MTK stábjának úgy nyilatkozott, hogy ugyan nehéz csoportba kerültek, de mártűkön ülve várják a rajtot!

Forrás: UBS Foligno Basket/Facebook

Izgatottan várjuk a kezdést, remek a hangulat a csapaton belül. Az utolsó másfél hétben már nem kapott akkora hangsúlyt a fizikai munka az edzéseken, sokkal inkább a finomhangolásoké volt a főszerep, illetve igyekeztünk minél jobban felkészülni az első ellenfelünkből, Litvániából – mondta Terka. – Összességében jól sikerült a felkészülésünk. A második olaszok elleni, vereséggel végződő mérkőzést leszámítva hasznos edzőmeccseken vagyunk túl. Elmondható, hogy folyamatosan lépett előre a csapat az öthetes felkészülés során. A legerősebb válogatottak közül kettővel, a franciával és az olasszal is összemérhettük tudásunkat, előbbi ráadásul csoportellenfelünk is lesz az Eb-n, és mindkét együttessel szemben olyan – többnyire pozitív – tapasztalatokat szereztünk, amelyekre a litvániai tornán is építhetünk.

A csoportkörnek rangsoroló szerepe van, mind a négy együttes továbbjut majd a nyolcaddöntőbe.

Nehéz csoportban szerepelünk, első körben szeretnénk minél előrébb végezni a négyesünkben, majd pedig kiharcolni a legjobb nyolc közé jutást, amely az elsődleges célunk az Európa-bajnokságon. Ha ez összejön, majd álmodhatunk nagyobbat is.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE:
Dúl Terka, Holcz Rebeka, Horváth Dóra, Katona Boglárka, Laczkó Sára, Miklós Melinda, Milkovics Réka, Oláh Fruzsina, Rakita Lili, Sitku Zsuzsanna, Strausz Edina, Telegdy Zsófia

A magyar csapat programja a csoportkörben:

Magyarország–Litvánia (július 29., szombat 17:00)

Magyarország–Finnország (július 30., vasárnap 14:30)

Magyarország–Francaiország (augusztus 1., hétfő 12:00)

Sok sikert lányok, hajrá Magyarország!

(forrás: mtk.hu)

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!