Férfi NBII Futsal

Nagy skalp a Magyar Kupában

Szerdán este véget ért férfi futsal csapatunk hosszú pihenője. Azonban most más kihívás várt a fiukra, hisz a bajnokság monotonitását megszakítva elkezdődtek a Futsal Magyar Kupa küzdelmei. Ráadásul nem is akármilyen feladat várt a csapatra, hisz az ellenfél DEAC már több éve a honi élvonal csapatai közé tartozik.

Veretlenül vezeti futsal csapatunk a bajnokságot, ám most mégis embert próbáló feladattal állt szemben. A Magyar Kupa párharcai mindig érdekesek, hisz akár egy jól elkapott meccs kezdés is tudja annulálni az esetleges különbségeket a csapatok között.

Szerdán az a DEAC volt az ellenfelünk, akik szintén egyetemi csapatként szerepelnek, azonban ők már meglepték azt a lépcsőt amit csapatunknak még nem sikerült, vagyis ők már 2017/18-as szezon óta a legmagasabb honi osztályban szerepelnek.

Első évükben egyből az 5. helyért küzdöttek, ám az oda-vissza vágos párharcban alulmaradtak a Veszprémmel szemben.

Második szezonukban egy remek alapszakasz után, a rájátszásban nem sikerült a kellő eredményeket hozni, így a hetedik helyért küzdöttek amit aztán az Aramis ellen sikerült is megszerezni.

Idén nyolc lejátszott meccs után a 5. helyen állnak azonos pontszámmal, mint az előttük lévő Ferencváros. Talán az idei meccseik közül kiemelkedik a Berettyóújfalu elleni hazai döntetlen, de megverték a Veszprémet is.

Csapatunk hét meccs után 6 győzelemmel és egy döntetlennel vezeti az NBII Nyugati csoportjának küzdelmeit. Hazai pályán veretlenül, 3 meccsen 32 gólt rúgtunk és mindössze 6 alkalommal kellett gól után nekünk középre helyezni a labdát.

Tavaly a második fordulóban csatlakoztunk be és a Maglód elleni nagyarányú győzelem után, majd a szintén első osztályú Szombathely ellen búcsúztunk a harmadik fordulóban.

Előtte való években rendre az első akadály jelentette csapatunknak a végállomást. 

Fontos tény volt a mérkőzés alakulásának szempontjából, ha esetleg nem bír egymással a két együttes akkor az alacsonyabban jegyzet, ez esetben mi, jut a következő körbe. Tehát már az elejétől kezdve egy minimális kockázatot felvállaló futsalt kezdtünk játszani. Ám jól felkészült erre ellenfelünk is. Az Elek Gergő által trenirozott debreceniek az első percekben bebizonyították nem véletlen vannak az első osztályban. Nagy iramú mérkőzésbe csöppentünk bele már az első perctől, ami az elején kis zavart is okozott játékosoknak. A vendégek a hatodik minutumban meg is szerezték a vezetést Nyeste Csaba révén.

A hetedik percben aztán jött egy kiállítás Szabó Lajosnak, akinek el kellett hagynia a játékteret és négy a háromban folytatódott tovább a játék. Emberelőnyünket sikerült is gólra váltani Rónaszéki Botond révén.

Csapkodó volt a játék, hol a mi kapunk előtt, hol az ellenfél kapuja előtt alakult ki helyzet, vagy ígéretes lehetőség, ám mindkét portás remek napot fogott ki. Kántor Tamás révén a 17. percben be ismét vezetéshez jutottak a vendégek.

Ekkor jött az U17-es válogatott Szalmás Zoltán és egy irgalmatlan nagy góllal sikerült még a szünet előtt egalizálni. Félidő 2-2. 

A második félidőben aztán jött az amire igazán büszke lehet csapatunk. Nagyot küzdve szép tamadásokat, kontrákat vezetve tudtuk menedzselni úgy a játék menetét, hogy a kapunk előtt ugyan alakított ki helyzetet a DEAC, de kifejezett ziccere nem nagyon akadt. 

Majd jött Kertész Gergő rutinos játékosunk, és egy szépen kijátszott támadás végén szerezte meg csapatunk számára a vezetést a 29. percben.

Ezután ugyan nyomás alatt játszottunk, de tudtuk:
ellenfelünknek minimum két gólt kell rúgnia a hátralévő 11 percben, úgy hogy közben a kontrákra is figyelnie kell.
Hét perccel a vége előtt lehozták a kapusukat és próbálták ember előnyüket gólra váltani, ám igazi veszélyben igazából a vendég
kapu forgott.
A labdaszerzésekkel nem sáfárkodtunk jól és sajnos előbb lezárhattuk volna a meccset, de nem sikerült. A győzelmünk így sem forgott veszélyben és sikerült legyőznünk a jóval esélyesebb DEAC csapatát.
Vége 3:2!

A csapat egészének sikerült végrehajtania amit az elején elterveztünk, így egy nagy skalpot gyűjtött be csapatunk egyből a kupa első körében és annak reményében várhatjuk a sorsolást, hogy több másod és harmad osztályú csapat is versenyben van, de mint megmutattuk az első osztályú ellenfelekkel is fel tudjuk venni a versenyt.

Következő meccsünkre hétfőn kerül sor amikor is Szombathelyre utazunk, hogy a Haladás második csapatával vegyük fel a versenyt és folytassuk jó sorozatunkat a bajnokságban.