Férfi NBII Futsal

Nyögvenyelős győzelem

Kupa továbbjutás után ismét a bajnokságban várt feladat futsal játékosainkra. Messzire is kellett utaznunk, ráadásul sok hiányzónk sem könnyítette helyzetünket, ám így is egyértelműen csapatunk volt meccs előtt a szombathelyi Haladás VSE II. elleni találkozó favoritja

Nem tartott a kerettel Szalmás Zoltán, Lipl Noel, Sóvári Benedek akik az U17-es válogatottban képviseltették hazánkat ezen a héten, valamint sérülés miatt hiányzott Dudás Dániel, de nem volt ott a keretben Fritz Attila sem. 

A hosszú utazás után várható volt, hogy nem fogunk úgy pörögni, mint ahogy általában szoktunk. Az ellenféltől is voltak hiányzók, ám volt egy nagy név is a soraikban, Vidák Balázs, aki első meccsén lépett pályára az NBII-es csapatban idén, eddig csak az NBI-ben számítottak szolgálataira.

A meccsen szokásos módon az ellenfelünk kontrákra rendezkedett be, ami már az első pillanattól veszélyes helyzeteket eredményezett a kapunk előtt. Tompán játszottunk nehezen pörögtünk fel, ráadásként az ellenfél több játékosa is extra motiváltan vetette magát a párharcokba. Az első félidő feléhez közeledve a hazaiak egy szép ellentámadás révén meg is szerezték a hőn áhított vezetést, majd a 14. minutumban sikerült ezt megduplázni. Jött azonban Andorka és egy szép lekeszítés után lőtt éles szögből a rövid felsőbe. Viszont a félidő előtt már többre nem futotta 2-1 a hazaiaknak.

Aztán jött a második féliidő és megint az öltözőben hagytunk valamint, szerencsénkre a hazaiak két ordító helyzetet is kihagytak, amit Kocsi Henrik egy higgadt csellel és egy precíz befejezéssel büntetett, egalizálván így az eredményt.
Innentől már a rutinunk dominált és hozta csapatunk a meccset. Andorka és Fodor révén kétszer is betaláltunk a dudaszó előtt, de ekkor már az történt a pályán amit csapatunk akart. A vége 2-4 nekünk.

Haladás VSE II. – TFSE 2-4(2-1)

JV: Tolnay A., Imrő J., Szűcs S.

Haladás II.: Homok – Mód, Szakasics, Karjáry, Németh G. – Gyimesi, Németh Z., Vidák, Nagy, Gyenese, Volner. Vezetőedző: Dobány Partick

TFSE: Papp – Fritz, Andorka, Fodor, Csernai – Mészáros, Faragó, Kocsi, Fazekas, Rónaszéki, Sztranyovszky, Kertész. Vezetőedző: Csernai Gábor

Gólszerzők: Németh Z., Nagy illetve Andorka (2), Fodor, Kocsi

Kifejezetten jó csapat benyomását keltették a szombathelyi fiatalok, biztos vagyok benne, hogy még a szezon során fognak borsot törni sok csapat orra alá.

Nem kell sokat várni következő meccsünkre, hiszen pénteken fogadjuk a SzC Futsal Clubbot szokásos 20:30-as kezdéssel a Fáy utcai Sportcsarnokban.

Hajrá TF!