Férfi NBI Röplabda

Nagy falatnak bizonyult idegenben a DKSE!

NB I-es férfi röpiseink Dunaújvárosba utaztak a hétvégén. A bajnokság 9. fordulójában a DKSE otthonában mérettettünk meg és ezúttal nagy falatnak bizonyult az ellenfél. Az előző találkozónkon itthon egy hajszálon múlott, hogy 1 pont helyett kettőt szerezzünk és habár tudtuk, hogy nem lesz sétagalopp ez a találkozó, bízhattunk az újabb pontszerzésben.

Pechünkre a hazaiak nem így gondolták, az első etapban azonban nem sokon múlott a győzelem. Megszereztük a vezetést majd el is indult az adok-kapok, ahol végig fej-fej mellett haladtunk. 22-20-nál sem adtuk föl és egészen 23-22-ig tartottuk magunkat, de sajnos Pavliuk pontot érő támadása után még ászt nyitott, így behúzták a szettet. A második felvonásban erősebben kezdtek a dunaújvárosiak, 6 pontos előnyre tettek szert, ami egészen a végéig kitartott. Ugyan még szereztünk pontot, de már csak kozmetikáztuk az eredményen.

Forrás: hunvolley

A végső felvonásban újult erővel támadtunk, aminek az eredménye is meglett. Az első hasonlóan itt is sokáig egál volt a küzdelem, majd egyik pillanatról a másikra 2 pontról 5-re nőtt a hazaiak előnye. Innen sajnos nem találtunk kiutat és akár a második felvonásban, itt is 18 pontot szereztünk.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Lónárt Péter vezetőedző így értékelte a látottakat:
„A mérkőzés előtt számomra kérdéses volt, hogy sikerül-e 15 Celsius fokot elérni a dunaújvárosi csarnokban. Melegítőkben és kesztyűkben kezdtek el mozogni a csapatok. A játékvezetők úgy ítélték meg, hogy a játék kezdetére a szabály szerinti minimumot elérte a terem, így lejátszható a mérkőzés. Az első szettet nagyon jól kezdtük el és 20-20-ig fej fej mellett haladtunk. Sajnos a végjátékban több hibánk volt, mint Dunaújvárosnak, így 22:25-re alul maradtunk. A második etapot úgy kezdtük el, ahogyan az előzőt befejeztük és folyamatosan nőtt a hátrányunk 0:6, 10-19. Az ellenfelünk sokat cserélt ezzel lehetőségünk nyílt zárkózni 17:23-ra de ez már túl nagy előnynek bizonyult. A harmadik szettet 6:6-os állásig sikerült tartani. Ezután sokszor sok állásba beleragadtunk és már nem tudtunk felzárkózni a végjátékra. Sajnos az ajtó zárva maradt.”

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Játékosunk, Merkler Ábel 9 pontot szerezett hasonlóan vélekedett a mérkőzésről:
„Az első szettben lelkesen küzdve lépést tudtunk tartani az újvárosiakkal, de sajnos a második elején belekerültünk egy gödörbe amiből sajnos ezen a napon nem találtunk kiutat. Fiatal, újonc csapat vagyunk még , és az ilyen leállásokat rutin nélkül nehéz kiküszöbölni. Az első játszmában mutatott képet kellene mind hangulatban, játékpontosságban, sikeresen átörökíteni a következő fordulóra.”

Dunaújvárosi KSE – TFSE 3:0 (22, 18, 18)
Dunaújváros, 38 néző. V: Ladányi, Sík.

DKSE: Tóth K. 4, Hechavarria 16, Winter 9, Pavljuk 14, Laczi 2, Kisházi 1. Csere: Kuti, Béres (liberók), Vida, Gőczi 1, Velicsko 3, Farkas L. 1, Pintér 2, Szalai 3. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

TFSE:Füzék 2, Tóth M., Szappanos 3, Tanai 1, Czita 6, Merkler 9. Csere: Nagy T. (liberó), Fenyő 3, Dóczi 1, Gyenes 1. Vezetőedző: Lónárt Péter.

A fiúk követekező összecsapására hazai környezetben kerül sor az éllovas MEAFC ellen.

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!