Női NBI Röplabda

Bravúr a hibátlan éllovas otthonában!

NBI-es női röplabdacsapatunk a veretlen listavezető DVTK otthonába látogatott a hatodik fordulóban. Joel Olazábal Herrera tanítványai hazai vereséggel (VESC, 1:3) hangoltak a nagy megmérettetésre, így kevésbé esélyes félként várhatták a küzdelmet, mint a Balatonfüred ellen 0:3-al záró Miskolc.

Szorosan kezdődött a mérkőzés, fej-fej mellett indítottak a csapatok, de a játékrész elejére mi építettünk ki előnyt, ekkor 6:11 volt az állás. A DVTK nem hagyta magát teljesen leszakítani, de mi végig tudtuk kontrollálni az előnyt, a szett közepén már 12:17-ra vezettünk. A szorosabbra forduló végjátékot végül mi zártuk le jobban, 22:25-re nyerve az első szettet. (0:1)

Erősen kezdte a folytatást a DVTK, hamar megszerezte a vezetést, 10 perc után 9:6-állt a számlálón. Ezt a három pont körüli differenciát jól tartotta meg a házigazda, 16:12-re is vezetett, majd a végjátékra 20:17-el fordultunk. Ezúttal a Diósgyőr mellett szólt a rutin, 25:20-ra sikerült megnyerni a szettet és felzárkózni. (1:1)

Jobban indítottuk a harmadik játékrészt, de ellépni nem tudtunk. 9:9-ig tartotta magát a házigazda, onnantól viszont úgy tűnt, elfáradtak a Diósgyőriek. Erre reagálva folyamatosan növeltük az előnyünket, végül teljesen magabiztosan, 16:25-re nyertük meg a szettet. (1:2)

Nagyon belealudt a negyedik játékrészbe ellenfelünk, rögtön nagy előnyre tettünk szert. 6:13-nál úgy tűnt, könnyen lezárjuk a meccset, ám ekkor még a DVTK megrázta magát, nagy hajrába kezdett és szépen zárkózott ránk, de utolérni ezúttal sem tudták lányainkat: 19-25-re mi nyertük a szettet, 1:3 arányban pedig a mérkőzést.

Diósgyőri VTK – TFSE 1:3 (–22, 20, –16, –19)
Miskolc, 125 néző. V: Szél, Filibér.

DVTK: Kalmár 1, Vajdová 11, Hollósi 1, Tosics 16, Egri K. 12, Kiss E. 13. Csere: Kundrák (liberó), Bátori 2, Németh B., Horváth L. 2. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
TFSE: Kökény N. 2, Komcsák 15, Budaházy 9, Villám 18, Villányi 6, Zen 8. Csere: Boller (liberó), Turcsányi, Vámos, Benedek G. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

Vezetőedzőnk (Joel Olazábal Herrera) így fogalmazott a találkozót követően:

"Nagyon jó játék volt részünkről, ezért először is gratulálok a lányaimnak. Betartották a tervet és a blokk volt a kulcs, így nagyon fontos 3 pontot hoztunk el."

A folytatásban újra hazai környezetben lépünk pályára. Ellenfelünk a Budaörs lesz vasárnap 16 órától a TF „D” termében. Az összecsapás egyben Kettős Rangadó is, mely során adománygyűjtést szervezünk.

Gratulálunk a fantasztikus győzelemhez lányok, így tovább!