Női NBI Röplabda

Második helyen zártuk az alapszakaszt!

Női NB I-es röplabdásaink a BVSC elleni vereséget, majd a BRSE-vel szembeni győzelmet követően egy ponttal maradtak el a listavezető Vasas SC-től, így a második helyen zártak.

Joel Olazábal Herrea tanítványai nem egészen így tervezték az idei alapszakasz lezárását. A múlt hét pénteki BVSC elleni mérkőzésre nyerésre éhesen érkeztek meg lányaink, ami már a derbi elején is látszott.

Az első szettben jelentősen ellépett csapatunk (5-10), ám riválisunk nem adta könnyen magát. 16-16-nál már egált mutatott az eredményjelző, ezután kiélezetten alakult a játszma. A végjátékban végül a TFSE fölényeskedett, és Kis Dorottya pontjával sikeresen le is zártuk az első etapot (22-25).

A következő két szettben mintha röplabdásainkat kicserélték volna. Egyesületünk a kezdeti lelkesedés után teljesen beleült a mérkőzésbe, ebben a két etapban nem nehezítettük meg a BVSC dolgát. Riválisunk kihasználva hibáinkat, viszonylag könnyedén meg is nyerte a 2., illetve a 3. játszmát (25-14, 24-17).

Csapatunk ekkor már tudta, hogy nehezen lehet meg a tabella első foka (ugyanis ahhoz 3 pontos győzelem kellett volna), de így sem adta fel. Röplabdázóink visszatértek korábbi formájukhoz, és a hibaszámot lecsökkentve, hatékony játékkal folytatták az összecsapást. Ennek meg is lett az eredménye, Villányi Brigitta kettő fontos blokkjának segítségével be is húztuk a 4. szettet (19-25).

Következett a mindent eldöntő 5. játszma. A szettnek az elején a BVSC alakulata brillírozott jobban, jelentős 5 pontos előnyre tettek szert (7-2). Innen igen nehéz bármelyik csapatnak is felállni, de lányaink tudták, hogy ez nem lehetetlen. 13-11-nél közel is férkőztünk ellenfelünkhöz, de sajnos az egyenlítés nem sikerült. Végezetül 15-13-ra győzött a BVSC csapata, és így 3:2-re meg is nyerte a mérkőzést.

BVSC-ZUGLÓ – TFSE 3:2 (22, -14, -17, 19, -13)
BVSC-ZUGLÓ Röplabda Csarnok, 150 néző. V: Selega B., Kiss Z.

TFSE: Kökény 5, Tatár 14, Budaházy 2, Kis D. 22, Tátrai Zs. 3, Zen 4. Csere: Kucsera, Weidemann (liberók), Tettamanti 5, Török 2, Turcsányi, Vámos, Villányi 5. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

Röplabdásainknak egy napjuk volt feldolgozni a vereséget és kipihenni a fáradalmakat, ugyanis vasárnap 4 órától már a BRSE fiókcsapatával csaptak össze az Viharsarokban.

Röpiseinket nem hátráltatta a több mint 3 órás buszút, remekeltek a BRSE pályáján. Könnyeden és önfeledten játszottak lányaink, minden maradék erőt kiadva magukból az alapszakasz utolsó mérkőzésén. A gyönyörű játékot az eredmény is bizonyította, röplabdásaink 0:3-as győzelmet arattak a békéscsabai csapat felett (15:25, 19:25, 20:25).

Békéscsabai Röplabda SE – TFSE 0:3 (15, 19, 20)
Békéscsabai Városi Sportcsarnok, 51 néző. V: Takács Á.., Varga A.

TFSE: Tettamanti 7, Turcsányi 2, Tatár 15, Török 5, Kis D. 17, Tátrai Zs. 12. Csere: Kucsera (liberó), Kökény 1, Vámos, Villányi. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

Ezzel a 3 pontos győzelemmel női NB I-es röplabdásaink 51 ponttal második helyen zárták az alapszakaszt. 20 lejátszott mérkőzés során 17-szer győztesen hagyták el a pályát, és csupán 3 meccsen maradtak alul. Mind a három vereséget különböző csapatoktól szenvedtük el. Az egyik mérkőzést a Gödöllő ellen (3:0), a másikat a Vasassal szemben (0:3), míg a harmadikat a BVSC csapatától kaptuk ki (3:2). A 17 győztes mérkőzés során viszont szebbnél szebb megmozdulásokat láthattunk röplabdásainktól. Joel Olazábal Herrea tanítványai az egész alapszakasz során keményen dolgoztak és minden mérkőzésen példaértékűen küzdöttek, aminek meg is lett az eredménye. Az április végén kezdődő rájátszás/elődöntő során a harmadik helyezett BVSC csapatával fogunk ismét farkasszemet nézni. A 2 győztes mérkőzésig tartó párharc a szív csatája lesz, izgalmas és kiélezett meccseknek fogunk elébe nézni. A top 4-ben a másik ágon a Vasas SC a Veszprém csapatával fog összecsapni ugyanilyen rendszerben.

Másodedzőnk, Sitku Renáta így értékeli a bajnokság eddigi felét: „Úgy gondolom sikeresnek tekinthető az alapszakasz, hiába szaladtunk bele egy-két fájó vereségbe. A legfontosabb, hogy bent vagyunk a rájátszásban, ahol már nincs könnyű ellenfél. Dolgozunk tovább ugyanilyen lendülettel a legjobb eredményért.”

Büszkék vagyunk lányok, így tovább TFSE!