Férfi Extraliga Férfi NBI Röplabda

Meglepetés győzelemmel zártuk a rájátszás első körét!

Extraligás férfi röplabdásaink bravúros 3:1-es győzelmet arattak a Vidux-Szegedi RSE csapata ellen hazai környezetben. Fiaink felszabadult játékkal indították a mérkőzést, aminek hála előnnyel is kezdtek ellenfelükkel szemben (8-4). A tapasztaltabb szegediek fokozatosan zárkóztak, ami 15-15-nél sikerült is. Ezután fej-fej mellett haladt a két csapat, majd a végjátékban a Szeged volt fölényben (20-23). Tóth Kristóf támadásaival majdnem sikerült az egyenlítés (22-23), de nívós riválisunk végül behúzta a szettet (22-25).

Már az első játszmában sem álltunk messze a szett győzelemtől, ám a második etapban sikerült teljesen a szegediek fölé kerekednie csapatunknak. Gebhardt Norbert és Quintz Tamás vezénylésével ismét előnnyel indított a TFSE, amit most sikeresen meg is tudott tartani. Ellenfelünk hiába próbált beérni minket, ezúttal nem sikerült nekik. Végezetül Merkler Ábel két pontjával fejeztük be a szettet (25-15).

A 3. és a 4. etap is hasonlóan alakult, Nagy Gergely tanítványait semmi sem tudta megállítani. Csapatunk nagy lendülettel menetelt előre mindkét játszmában, gördülékenyen ment a játék. A 3. etapot simán nyerte egyesületünk (25-14), míg a 4. szett végjátékában kicsit meginogtunk, de így is sikeresen zártuk a mérkőzést (25-22).

Ezzel a győzelemmel fiaink a rájátszás tabelláján jelenleg 6 ponttal a második helyen állnak, ám holtversenyben vannak a Szeged (1.) és a Miskolc (3.) csapataival, akik szintén 6 ponttal rendelkeznek. Az utolsó helyet a DKSE foglalja el.

Csapatunk ütője, Balázs Bálint gondolatai a bravúrt követően: „Fontos meccset nyertünk, habár a játékunk nem tükrözte a tudásunkat örülünk neki, remélem folytatódik a győzelmi sorozat a jövő héten!”

TFSE – Vidux-Szegedi RSE 3:1 (-22, 15, 14, 22)

Dr. Koltai Jenő Sportközpont, 42 néző.

V: Takács Á., Gyulai G.

TFSE: Tóth M., Balázs B. 1, Quintz 12, Tóth K. 21, Gebhardt 17, Mihucz 2. Csere: Laczi, Tepszis (liberók), Horváth B., Merkel 11, Füzék 8, Knobloch F. B, Winter. Vezetőedző: Nagy Gergely

Csapatunk vasárnap hazai pályán 18 órától játszik a Miskolc ellen. A borsodiakkal szemben legutóbb 1-3-as mérkőzésen maradtunk alul, ám a Szeged siker után bizakodunk abban, hogy szebb végeredménnyel hagyhatjuk majd el a pályánkat.

Gratulálunk fiúk, így tovább TFSE!