Férfi Extraliga Férfi NBI Röplabda

Megvan a rájátszás első győzelme!

Férfi extraligás röplabdásaink a rájátszás második fordulójában 0:3-as győzelmet arattak a DKSE csapata ellen idegenben.

Röplabdázóink egyenesen berobbantak a Dunaújváros pályájára. Balázs Bálint pontjaival már a szett elején előnyt alakítottunk ki, amit a játszma egészében tartani is tudtunk. Fiaink rendezett és hatékony játékkal meneteltek előre, a DKSE nem tudott fogást találni csapatunkon. Végezetül Horváth Bálint tette fel az i-re a pontot, az első etap 21-25-re zárult a javunkra.

A következő játszma is hasonlóan alakult, Nagy Gergely tanítványai ismét hatalmas lendülettel mentek bele a szettbe. Tóth Kristóf sáncával már 4-10-et mutatott az eredményjelző, előnyünk egészen az etap végéig kitartott (20-25).

A harmadik szettre a DKSE csapata is feltámadt, és 3 pontos előnnyel kezdte a játszmát. Ezt a különbséget a szett közepéig tudta tartani riválisunk, majd Tóth Máté ászaival sikeresen átvettük a vezetést (13-16). Ellenfelünk időkérésével sem tudta megzavarni a nyomulós TFSE-t, akik végül 16-25-re lezárták a szettet és így a mérkőzést is. Jelenleg 2. helyen állunk az alsóházban, megelőzve a MEAFC és a DKSE alakulatait.

Dunaújvárosi Központi Sportegyesület – TFSE 0:3 (21, 20, 13)
Dunaújváros Városi Sportcsarnok, 55 néző. V: Mezőffy Z., Kovács Z.

TFSE: Mihucz 4, Tóth M. 6, Balázs B. 13, Quintz 8, Tóth K. 9, Horváth B. 12. Csere: Laczi (liberó), Füzék 3, Knobloch F. B, Winter. Vezetőedző: Nagy Gergely

Fiaink vasárnap a Szeged csapatát fogadják 18 órától hazai pályán. A csongrádiakkal szemben az alapszakasz során egy 0:3-as, és egy 3:2-es mérkőzésen maradtunk alul.

Gratulálunk fiúk, így tovább TFSE!

Fotó: Borhi Mihály