Kosárlabda Női NBI/A

Másfél hónap a startig!

Hamarosan együtt folytatja felkészülését női kosárlabdacsapatunk a soron következő 2023/24-es szezonra. Az évad szeptember végén veszi majd kezdetét, az eddigiektől eltérő módon viszont csak 18 alapszakasz mérkőzésből áll. Az MKOSZ versenynaptára alapján arra következtethetünk, hogy 10 csapatra redukálódhat az NB I.A mezőnye.

A bajnoki kiírás értelmében nem sokat módosul a lebonyolítás rendszere. Az alapszakasz első körének végén az 1-8. helyezettek érik el a Magyar Kupa szereplést, a második kör lezárultával pedig kialakul a rájátszás mezőnye, ahol ugyanúgy a legjobb 8 csapat vehet részt, mint az elmúlt években. Hivatalos kommunikációt még nem láttunk annak kapcsán, hogy ténylegesen 10 csapattal startol el az NB I.A következő szezonja, azonban a fent már említett versenynaptár sokatmondó lehet.

Érdekesség továbbá, hogy csökkent a nemzetközi porondon résztvevő magyar csapatok létszáma is. A legmagasabban jegyzett magyar klubként ismert Sopron Basket már korábban bejelentette, hogy nem áll rajthoz az Euroligában (és az Európa Kupában sem). A legrangosabb európai kupasorozatban így a Győr került főtáblára, a DVTK pedig selejtezőn vívhatja ki a szereplést. Az Európa Kupában a Szekszárd és a PEAC próbál szerencsét.

Ami minket illet, keretünk és stábunk a napokban egészül ki a kínai Universiadéról hazatérő Király Andreával, Dúl Pankával, Hegedűs Péter újdonsült vezetőedzővel, illetve az U20-as válogatottal Európa-bajnokságon résztvevő Dúl Terkával és Horváth Dórával. Három légiósunk és Vígh Bernadett szeptember elején csatlakoznak majd. A nyár elején sérülést szenvedő Pusztai Petra sikeres műtéten van túl, rehabilitációja pedig remekül halad. Pepe minden porcikájával a mielőbbi visszatérésen van, a legfontosabb most viszont az, hogy teljesen felépüljön.

A bajnokságot terv szerint hazai környezetben kezdjük a bajnok Sopron Basket ellen. A sorsolás szerint szeptember 30. a szezon startja.

Az alábbiakban posztok szerint láthatjátok játékosainkat:

A felkészülést szeptember elejéig még a Városmajorban végzi a csapat, onnantól viszont terv szerint a Csörsz utcai Dr. Koltai Jenő Sportközpont lesz a főhadiszállás. Szurkolunk lányok, sikeres felkészülést kívánunk!