Kézilabda Női NBII

Már biztos a DOBOGÓ – itthon is jobbak voltunk az Érdnél!

NBII-es női kézilabdacsapatunk az egész szezon során harcban volt a dobogós helyezésekért, amit a legutóbbi fordulóban be is biztosított a Herbert Krisztián által vezetett hölgykoszorú. Lányaink 3 meccs nélküli hétvégét követően az Érd U22-es alakulata ellen bizonyíthattak hazai környezetben, telt ház előtt.

Nagyon döcögősen kezdődött mindkét fél számára a mérkőzés: az első tíz percben csupán 3 gól született. Ezt követően sem bővelkedtünk a találatokban, húsz perc után 3–3 szerepelt az eredményjelzőn. Az első félidőre jellemző volt, hogy egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyre szert tenni, megérdemelt volt tehát a 8–8-as félidei állás.

A szünet láthatólag jót tett nekünk, hiszen a második játékrész első öt percében 5 gólt is jegyezhettünk, míg a vendégek 0-át. Aki ekkor azt hitte, már zsebünkben van a siker és hátra lehet dőlni, az tévedett, ugyanis a fiatalokkal teletűzdelt érdiek 12 perces gólcsendre intettek minket, mialatt ők zsinórban 7 gólt szereztek és 13–15-re módosították az eredményt.

A véghajrá előtti időkérés során vezetőedzőnk újra felrázta a csapatot és vázolta, hogy miként lehet győztesen kikerülni ebből a párharcból. Tanácsai és jóslatai egyaránt helytállónak bizonyultak, mivel Hauser, Béres, Bernáth, Nonn és Schuszter góljainak hála magabiztos előnyt tudtunk kovácsolni és megnyertük a találkozót. A meccs egésze során Doszpoth Zsuzsanna volt a hálóőr (szezon közben pont az Érdtől csatlakozott hozzánk) és ha már megkapta a bizalmat, akkor élt is vele. Kapusunk végig ihletett formában védett, mellette pedig a védelmünk is a helyén volt!

A hétvége során biztossá vált, hogy a mögöttünk álló riválisok (Inárcs, Pénzügyőr, FTC) már nem érhetnek utol minket, így 100%, hogy a dobogón zárunk. Az is végérvényű lett, hogy a Szigetszentmiklós ünnepelheti a bajnoki címet, miután az ENUSE meglepetésre pontot hullajtott a Mizse KC ellen, ezzel azonos mutatóval rendelkezik, mint mi. Ebben a helyzetben természetesen az a legfontosabb, hogy a maradék két mérkőzésünket is behúzzuk és csak magunkkal foglalkozzunk. Ne feledjük, alig egy év alatt kiesés elől menekülő csapatból biztos érmessé váltunk!

Vezetőedzőnk (Herbert Krisztián) így értékelt az összecsapást követően: Támadásban sok hibánk volt, ennél nagyobb önbizalommal kellett volna felvállalnunk bizonyos szituációkat. Védekezésben kellően agresszívak és határozottak voltunk, ami a kiváló kapusteljesítménnyel együtt elég volt a két pont begyűjtéséhez. Gratuláció jár ismét a hozzáállásért és a már biztos dobogós helyezésért! Nem szeretnénk megállni, másodikak szeretnénk lenni, amihez mindkét hátralévő mérkőzést meg kell nyernünk!

Fotók: Borhi Mihály – TFSE

Folytatás a soron következő hétvégén a Cegléd otthonában!