Női NBI Röplabda

Ismét győzelem az Újpest ellen!

NB I-es női röplabdásaink 3:1-re záruló mérkőzésen múlták felül az UTE csapatát hazai pályán a 18. fordulóban.

Joel Olazábal Herrea tanítványai sikerre éhesen érkeztek meg a mérkőzésre, lányaink sokáig még a pontszerzést sem engedték meg ellenfelüknek (7-0). Kis Dorottya és Tettamanti Virág megoldásaival magabiztosan meneteltünk előre a szett közepéig, ám ezután egy nagyobb hullámvölgybe esett csapatunk. Több ki nem kényszerített hibánknak köszönhetően a hajtós újpestieknek sikerült felzárkózniuk, és 15-15-nél már egált mutatott az eredményjelző. Ezután a mérkőzés kiélezetten alakult, de centereink kiváló megmozdulásainak hála lezártuk az első etapot (25-23).

A második játszmába szintén nagy lendülettel vágtunk bele (8-2), ám ez ismételten elfogyott a szett vége felé. 21-21 után most az UTE-nak sikerült a bravúr, és 21-25-re bezsebelték a 2. szettet.

A következő két etapot is előnnyel kezdtük, amit most nem engedtek ki kezükből röplabdásaink (9-4, 9-5). Hosszú és színvonalas labdameneteket láthattunk, mindkét oldal nagyon küzdött a pontokért. Röplabdásainknak ezúttal sikerült a végjátékokban is remekelni, így a 3. szett 25-16, míg a 4. etap 25-22-es hazai sikerrel zárult.

Feladónk, Turcsányi Zita szavai a győzelmet követően: „Kissé hullámzó játékkal sikerült megszereznünk a 3 pontot hétvégén. Az UTE-nak sikerült meglepetést okoznia, mivel az extraligából is hozott le játékost a mérkőzésre. Sok szép blokkal izgalmas és színvonalas összecsapásra került sor, és bár egy szettet vesztettünk, végig küzdött a csapat, így végül miénk lett a győzelem.”

TFSE – UTE U21 3:1 (23, -21, 16 22)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, 85 néző. V: Újházi M., Halász T.
TFSE: Turcsányi, Tatár 13, Tettamanti 9, Kis D. 23, Tátrai Zs. 10, Zen 4. Csere: Kucsera, Weidemann (liberók), Budaházy 1, Török 2, Kökény 2, Vámos, Villányi. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

Röplabdásaink ezzel a 3 megszerzett ponttal még mindig az aktuális tabella 2. helyen állnak, de továbbra is esélyesek a dobogó legfelső fokának megszerzésére. Ehhez az alapszakasz utolsó két mérkőzését is 3 pontos győzelemmel kell zárnia csapatunknak. E hét pénteken a 3. helyen lévő BVSC gárdájával fog megküzdeni egyesületünk, akiket még az októberi szezonnyitó mérkőzésünkön 3:1-re győztünk le.

Gratulálunk lányok, hajrá TFSE!