Kosárlabda Női NBI/A

Hosszabbításban szenvedtünk vereséget a Ludovika Csata otthonában!

Női kosárlabdacsapatunk csütörtökön este a fővárosi rivális Ludovika Csatával szemben lépett pályára idegenben. Magyar Bianka és Hegedűs Péter tanítványai jó emlékkel készülhettek a Csatás lányok ellen, mivel az őszi egymással vívott találkozón drámai fordítással tudtak nyerni.

Ty Marshall duplája vezette fel a találkozót, melyre Sam Fuehring válaszolt. Az elején a Csata ragadta magához a kezdeményezést. Sam Fuehring mellett Szabó Fanni és Barnai Judit jegyezte a hazaiak pontjait. Az első szakasz hajrájához közelítve 12-4-es előnyre tettek szert Horváth Bernadették. A TFSE kosárcsendjét Ty Marshall és Lauren Manis törte meg, így a negyed hajrájában 12-8-ra szépítettek a vendégek. A második negyed elején is lendületben maradt a TFSE, másfél perc alatt Ty Marshall két találatával 12-12-nél egyenlített is. Tursics Krisztián időt kért, de ezt követően Pusztai Petra duplájával a vezetést is átvette a TFSE. A Csata összesen öt és fél perces pont nélküli szakaszát Gyöngyösi Janka triplája törte meg, amivel 15-14-nél vissza is vette a vezetést a csapata.

Pontszegény küzdős játék jellemezte az első félidőt. A Csata 31-ből 10-et, míg a TFSE 32-ből 10-et dobott be mezőnyből. A TFSE 26-14-re vezetett a lepattanókban, de már 8 eladott labdája volt, míg a Csatának mindössze 5. A két gárda fej-fej mellett haladt, két pontnál nagyobb különbség egyik oldalra sem alakult ki. 20-18-nál erre a TFSE-nek volt esélye, majd 22-24-nél a Csatának. Végül egyik fél sem tudott ezzel élni. A félidőben 26-26 állt az eredményjelzőn. Hazai oldalon a 9 pontos Sam Fuehring volt a legeredményesebb, míg a TFSE-nél a 10 egységnél járó Ty Marshall. A harmadik negyed elején sem változott a játék képe. Pusztai Petra és Sam Fuehring triplái színesítették a találkozót. Ezt követően fokozatosan a vendégek akarata érvényesült. A TFSE Pusztai Petra második triplájával 38-33-ra lépett el, majd Dúl Panka 2+1-es megoldásával 42-35-ös előnyre tett szert. Ezzel kialakult az addigi legnagyobb különbség.

Kulcspillanatokat élt a mérkőzés, hiszen 7 pontos vezetésnél volt lehetősége jobban elszakadni a TFSE-nek. Ezzel nem tudott élni. A harmadik negyed utolsó két percében azonban nem szerzett mezőnykosarat. A negyedik szakasznak 43-37-ről vágtak neki a felek. Gyorsan felzárkózott 43-41-re Csata, de ezt követően ismét a TFSE tudott újítani. Pusztai Petra és Lauren Manis találataival 50-44-nél ismét nagyobb különbséget regisztrálhattunk. A fölényét azonban ezúttal sem tudták megerősíteni a vendégek, így Szabó Fanni és Sam Fuehring révén 50-50-nél egyenlített a Csata. Az utolsó három percben mindkét gárda előtt mutatkoztak győzelmi esélyek. Pusztai Petra büntetőjével 53-52-re ment a TFSE. Kevesebb, mint 4 másodperc volt vissza, amikor Czank Tímea harcolt ki két büntetőt. Az első kimaradt, a második bement. 53-53-ra alakult az eredmény és Magyar Bianka kért időt. A rendes játékidőben azonban már nem talált be a TFSE. Ty Marshall triplája időn túl érkezett.

Fotó: Szilágyi Dénes – Ludovika Csata

A ráadás első két percében mindössze egyetlen találatot jegyezhettünk fel. Ez Pusztai Petra nevéhez fűződött. Erre Barnai Judit válaszolt, majd Sam Fuehring megszerezte csapata ötödik, de talán legfontosabb tripláját. 58-53-ra elszakadt ezzel a Csata. Innen még 60-57-re felzárkózott a TFSE, de győzelmi esélyei már nem voltak. A két csapat közös történetéhez méltó drámai küzdelemben 62-57-re nyert a Ludovika Csata és ezzel komoly lépéselőnyre tett szert a rájátszásért zajló versenyfutásban.

LUDOVIKA CSATA – TFSE-MTK
62-57 hosszabbítás után (12-8, 14-18, 11-17, 16-10, 9-4)

Női NBI/A, 14. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
Vezette: Frányó Péter, Kapusi Gábor, Jankovics Viktor Zsolt (Dernei Gábor)

Ludovika Csata: Fuehring 18/6, Horváth 2, Czank, Szabó 4, Gyöngyösi 3/3. Csere: Gabor 2, Toman, Boros, Barnai 10.
TFSE-MTK: Hegedűs, Marshall 13, Manis 7, Dúl P. 5, Dúl T. 4. Csere: Theodoreán 2, Pusztai 14/6, Németh, Burján.

Fotó: Hegedüs Gábor – MTK Budapest

Nyilatkozatok

Magyar Bianka: „Nehéz most megszólalni. Megnyert mérkőzést veszítettünk el. Aki kilátogatott az év utolsó meccsére, nem hiszem, hogy ezt szerette volna látni. Talán mindkét csapat nevében beszélhetek: ez egy nagyon csúnya mérkőzés volt. Kevés tripla esett, kevés gólpassz esett, fizikális csata volt. A végén mégis ott álltunk 10 másodperccel a vége előtt 1 pontos előnyben, és még faultunk is volt. Aztán nagy butaságot követtünk el. A hosszabbításban szerintem Fuehring triplája volt a kegyelemdöfés, mi pedig nem tudtunk betalálni. A 17 támadólepattanó extra volt, de a győzelem nem a miénk. A csapatomat viszont dicséri, hogy minden mérkőzésen a végsőkig küzdenek, legyen az ellenfél jobb, azonos képességű vagy gyengébb.”

Pusztai Petra: „Csak saját magunkat okolhatjuk azért, hogy így alakult a vége. Habár mi sem játszottunk jól, de kezünkben volt ez a mérkőzés. Sokat hibáztunk, és az ellenfelünk nagyon szépen ráérzett a hajrában, hogy hol tudnak minket megfogni. Ennek ellenére ezt a meccset 100 százalékban mi veszítettük el.”

Fotó: Szilágyi Dénes – Ludovika Csata

A folytatásban, január 8-án Miskolcra látogatunk, ahol a 3. helyen álló DVTK-Hun-Therm lesz az ellenfelünk.

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!