Kosárlabda Női NBI/A

A Csata otthonában zárjuk az esztendőt

NBI/A-s női kosárlabdázóink idegenben fejezik be a 2022-es évet. A TFSE-MTK a 14. fordulóban, december 29-én este 18 órától a Ludovika Csata vendége lesz.

A két együttes összecsapásai rendre izgalmasak, látványosak és szórakoztatók. Legutóbb ősszel néztünk farkasszemet Tursics Krisztián tanítványaival, akkor drámai véghajrában, javarészt Theodoreán Alexandra klasszisának hála tudtunk egy negyed alatt fordítani 17 pontos hátrányból.

Eddig összesen 13 alkalommal játszottunk egymás ellen, a mérleg 5 TFSE-MTK, 8 Csata győzelem. Kiemelendő azonban, hogy 5 sikerünkből 3 idegenben született, ezért bizakodhatunk abban, hogy a Ludovika Aréna parkettjén ezúttal is jó eredménnyel zárunk.

Ami az aktuális formát illeti, a Csata némileg jobb passzban várhatja a találkozót. Legutóbbi két mérkőzésüket megnyerték, előbb a Vasas, majd a BKG ellen. Ami minket illet, dupla pécsi túrát követően fordulunk vissza a fővárosba. A PINKK-et 30 ponttal tudtunk megverni, a PEAC ellen viszont 9 ponttal maradtunk alul. 5 meccses szériák tekintetében a Csata mutatója 3 győzelem – 2 vereség, a miénk 1 győzelem – 4 vereség.

Fotó: peacpecs.hu

Ellenfelünknél Sam Fuehring és Horváth Bernadett játéka bizonyul ponterősnek az idei kiírásban, előbbi 16, utóbbi közel 11 pontot átlagol. Természetesen nem mehetünk el Czank Tímea, Gyöngyösi Janka és Szabó Fanni játéka mellett sem, ők is bármikor veszélyesnek tudnak bizonyulni.

Saját házunk táján egyre biztatóbb a helyzet! Korábbi sérültjeink visszaállásával egyre nagyobb a merítés Magyar Bianka számára, emellett a csapat belső ereje és összetartása is példaértékű. Lauren Manis (15), Ty Marshall (12.8) és Dúl Panka (10.5) számítanak a legponterősebb játékosoknak, de Pusztai Petra, Hegedűs Janka, Theodoreán Alexandra vagy a sérüléséből hatalmas bizonyítási vággyal visszatérő Németh Alma is egyaránt hatalmas szerepet vállal.

A találkozót megelőzően az őszi egymás elleni viadal hősével Theodoreán Alexandrával beszélgettünk:

A mérkőzés december 29-én 18 órától veszi kezdetét a Ludovika Arénában. A játékvezetői triumvirátus tagjai Frányó Péter, Kapusi Gábor és Jankovics Viktor lesznek.

NBI/A női kosárlabda bajnokság – 14. forduló
Ludovika Csata – TFSE-MTK
2022.12.29. 18:00

Hajrá lányok, hajrá TFSE-MTK!