Férfi NBII Kosárlabda

Hajszálon múlott!

NB II-es férfi kosarasaink a Titán Farkasok csapatát fogadták pénteken este az L2-ben. Izgalmas mérkőzésre számítottunk és nem is csalódtunk. A mieink kezdték jobban a találkozót, de az ellenfelet sem kellett félteni, azonban hiába harcoltak hősiesen a fiúk, a végére 1 ponttal tudtak nyerni a vendégek.

Az első negyedben 5 pontos előnyt sikerült kialakítani Boros Zoltán fiainak, de a második etapban 1-re csökkent a különbség. A nagyszünetet követően továbbra is a rivális dominált, sőt a vezetést is átvette. Amikor 15 egységnyire nőtt a különbség már kevés esély látszott, hogy bármi is változzon, de mindenki tévedett. Egy hazai időkérést követően a fiúk megtáltosodtak és semmi teret nem engedtek az ellenfélnek, aki annyira meglepődött az elsöprő rohamoktól, hogy elvesztette a nehezen megszerezett előnyt! A Titán Farkasok nem sokkal a vége előtt már a taktikai szabálytalanságokat is túlzásba vitték, hogy mentsék a menthetőt, ami sajnos sikerült is.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Kulcsfontosságú büntetőkhöz jutottunk kevesebb, mint 1 perccel a rendes játékidő vége előtt, de nem tudtunk élni velük. Az eredményjelzőn továbbra is 1 ponttal több szerepelt a vendégek neve mellett, de még volt esélyünk egy utolsó támadásra. Mindössze 6 másodperc volt vissza és Horváth Gergely kapta meg a játékszert, aki gyakorlatilag buldózerként ment át mindenen és mindenkin, majd még épp időben engedte el a labdát ziccerből a büntető magasságában. Mindenki állva várta a végkifejletet, de legnagyobb bánatunkra a gyűrűből kifelé pattant a labda, így maradt a 61-62-es eredmény.

TFSE – Titán farkasok 61-62 (22-17,6-10,13-22,20-13)

Forrás: MKOSZ

Hatalmasat küzdött a csapat és ugyan nem győzelemmel búcsúzunk 2022-től, de a mérkőzés végén mutatott játék és győzni akarás szép reményekkel kecsegtet a szezon hátralévő részében. Ezzel a vereséggel a srácok visszacsúsztak a 6. helyre és innen várhatják majd a januári folytatást a Pénzügyőr SE II. ellen.

Forrás: MKOSZ