Röplabda U15

Hibátlan soproni túra!

U15-ös leány röpiseink (III. osztály – Nyugat-B Középszakasz) edzőváltásáról és elmúlt időszakáról nem is olyan rég számoltunk be. Tehetséges fiataljaink ezúttal Sopronban próbáltak szerencsét, ahol a házigazda SMAFC mellett a Győri DRC volt még az ellenfél.

Lányaink két mérkőzésre készülhettek, balszerencséjükre pont a torna előtti napokban megfogyatkoztak, miután kulcsjátékosuk megsérült egy edzés során. Ez nem tántorította el a lelkes stábot és csapatot, a hiányzó láncszemért is küzdött a TFSE a szombati megmérettetéseken.

A Győr elleni első bajnokin alig egy óra játék után sikerült magabiztos győzelmet aratni, miután három szettben (-11, -23, -21) domináltak a lányok. A hazai Sopron következhetett ezután, mely délelőtt hozzánk hasonlóan sima, három szettes győzelmet aratott a Győr ellen. Egyfajta döntő vette kezdetét, ahol előzetesen nem lehetett tudni, ki számít esélyesebbnek.

Mindkét oldal bő kerettel rendelkezett, azonban a mieink a mérkőzés elejétől fogva határozottabban léptek fel, aminek meg is lett az eredménye. Az első szettet 25–15-re nyerte a TFSE. A második játszma ennél jóval szorosabban alakult, a végjáték is izgalmasra sikeredett, ahol újfent a mieink neve mellé került a több egység, 26–24-re nyertünk. Következett a harmadik szett, ami az elsőhöz hasonlóan alakult, legnagyobb örömünkre önfeledten meneteltek a lányok, akik a 25–15-ös játszmával megnyerték a fontos rangadót, ezzel továbbra is a tabella élén találjuk őket.

A csapat újdonsült vezetőedzője, Dávid Marcell így fogalmazott a sikereket követően: „Úgy gondolom ennél jobb kezdést nem is álmodhattam volna meg a lányokkal. Sikerült a csapatnak gyorsan bemelegedni a játékba és egyszerűen alkalmazni az edzéseken tanultakat. Ez a tűz kitartott a következő meccsen is, ahol habár voltak kiélezett játékmenetek, de ismét mindenki helytállt a pályán. A sikeresség kulcsa úgy vélem a lányok fegyelmezettsége és higgadtsága volt. Innen is gratulálok nekik és folytatjuk a közös munkát tovább!”

Gratulálunk lányok, így tovább!