Női NBI Röplabda

A listavezető Vasas érkezik!

Női NB I-es röplabdásainkra igazi rangadó vár a listavezető Vasas SC ellen szombaton 18 órától hazai pályán.

Lányaink 38 ponttal jelenleg a második helyen állnak, míg az aktuális ellenfél 40 megszerzett egységgel (de kettővel több lejátszott mérkőzéssel) vezeti a tabellát. A piros-kékek hozzánk hasonlóan februárban eddig csak győzelmeken vannak túl. Ebben a hónapban a Békéscsaba, a Budaörs és a Szeged ellen is 3 pontot zsebeltek be. A Vasas sikerszériája zsinórban 7 mérkőzés óta, a miénk sorozatban 9 találkozó óta tart.

A jelenlegi bajnoki kiírásban már megmérkőztünk egymással 2023 novemberében, akkor lányaink 1:3 arányú meccsen múlták felül a Vasast idegenben. Azon az összecsapáson extrát nyújtottak röplabdásaink, offenzív játékukkal nem tudta felvenni a versenyt az ellenfél. Hazai környezetben legutóbb 2023 tavaszán találkoztunk, amikor a „D” teremben kisebb meglepetésre 1:3 arányban múlt felül minket a fiatal gárda.

Joel Olazábal Herrea tanítványai a 2023/24-es szezonban eddig veretlenek hazai pályán (7/7), a Dr. Koltai Jenő Sportközpont rendre szerencsét és magabiztosságot hozott lányainknak. Reménykedünk abban, hogy ez most sem fog másként alakulni, de egy biztos: szurkolóink buzdítására ismét nagy szüksége lesz röplabdásainknak. Várunk minden kedves szimpatizánst a mérkőzésre, akiknek nem csak sörrel kedveskedünk, hanem a derbi kezdete előtt 17 órától a VIP teremben Unicum kostólással is a Zwack jóvoltából.

Csapatunk liberója, korábbi Vasas játékos, Weidemann Lili nyilatkozata: „Mindenképp kiélezett és izgalmas mérkőzésre számítok, hiszen a bajnokság ezen szakaszában minden pont számít, a tabella élén lévő pozíciókért folytatott versenyben. Biztos vagyok benne, hogy a Vasas szeretne visszavágni nekünk az őszi győzelmünkért, azonban reményeim szerint az edzésen gyakoroltaknak, és a megfelelő taktikának köszönhetően ismét győztesen hagyhatjuk majd el a pályát. Remélem sokan kilátogatnak majd a szombati mérkőzésre, mivel nagy szükség lesz a szurkolóink támogatására.”

Női NB I. – 15. forduló
TFSE – VASAS SC (02.24. 18:00)
Dr. Koltai Jenő Sportcsarnok, Budapest

Sok sikert lányok, hajrá TFSE!

Fotó: Borhi Mihály