Röplabda U15

Egy csodás korszak vége, egy reményteli kezdete!

Tavaly augusztusban egy három hetes kiválasztó tábor keretein belül kezdődött el kialakulni U15-ös leány röplabdacsapatunk Benke-Poór Alexandra vezetésével, Urbán Viktória segítsége mellett. Felnőtt női csapatunk korábbi csapatkapitánya, majd másodedzője szeptembertől 16 lelkes játékossal kezdte meg a közös munkát, akiken az első pillanattól kezdve érezte, hogy komolyan állnak a sportághoz.

A lányok első erőpróbájára október elején került sor hazai környezetben, amikor a TFSE-Kalocsa U15-ös csapata volt az ellenfél. Az a nap kiváló lehetőséget biztosított arra, hogy kiderüljön, miként működik csapatként a formálódó egység. Kiemelt fókusz volt emellett a pályán lévő helyezkedés elsajátítására és a felállás gyakorlására.

Az első éles bevetésre október közepén került sor Gyenesdiáson, ahol magabiztosan nyert a csapat. A következő megmérettetés felemásan alakult, az ÉDRA csapatától 3:1-re kikapott a TFSE U15, majd a Győri DRC-vel szemben ugyanilyen arányban sikerült győzelmet aratni. November közepén hazai tornát rendezett a TFSE, ahol 100%-os mutatóval zártak a lányok, miután maguk mögé utasították az UNI Győrt és a Zalaegerszeget is. Az alapszakasz utolsó küzdelmét is hibátlanul vették a fiatal reménységek, akik a Veszprémet 0:3, a Röpisuli SE-t pedig 3:1 arányban múlták felül, ezzel második helyen zártak a tabellán.

A kezdeti hónapok során az edzők számára pozitív volt látni, hogy rendre igyekeznek fegyelmezetten betartani az utasításokat és eleget tenni a kéréseknek. Volt, hogy hullámvölgybe került a csapat, de az összetartás és a kitartás rendre meghozta a gyümölcsét. A decemberi osztályozón lehetőség nyílt feljutni a II. osztályba, amitől mindössze egy hajszállal maradtak el a lányok (izgalmas meccsen, 2:3 arányban kaptak ki a Tatabányától). Szomorkodásra nem volt idő, mivel a III. osztály középszakasza január közepén kezdetét is vette.

A középszakaszból két tornán is túl van már a csapat, összesen négy mérkőzésen léptek pályára a mieink, a végeredmény pedig minden alkalommal 3:0 volt a javukra. Ugyan még sok torna és mérkőzés van előttük, mindenképpen biztató az eddigi fejlődés és az elszántság. A következő megmérettetésre február 17-én kerül sor Sopronban.

Február 3-án volt az utolsó olyan torna, ahol Benke-Poór Alexandra vezette a csapatot. Az előtte lévő utolsó közös edzésen a lányok ajándékokkal kedveskedtek búcsúzó edzőjüknek, akinek helyét extraligás férfi csapatunk korábbi másodedzője, Dávid Marcell vette át.

Benke-Poór Alexandra gondolatai a sikeres veszprémi tornát követően: „A mérkőzéseken többször nem volt teljes a keretünk, de még így is emlékezetes napot tudtunk átélni közösen, melynek végén magabiztos győzelmekkel zártunk, amihez mindenki hozzátett a legjobb tudása szerint. Az volt a kérésem a lányoktól, hogy mutassák meg, mit tanultak az eddigi hónapok során. Érezték ők is, hogy ez más alkalom, mint az eddigiek. Láttam rajtuk, hogy mindent beleadnak és szívvel-lélekkel játszanak.”

„Nagyon sajnálom, hogy nem kísérhetem a szezon végéig a csapatot, de tudom, hogy a legjobb kezekbe kerültek Dávid Marcell által. Urbán Viktóriára továbbra is számíthatnak a lányok, akinek szintén nagyon hálás vagyok. Boldogsággal tölt el, hogy egy ilyen összetartó közösséggel kezdődött el az edzői pályafutásom, örökre különlegesek maradnak a számomra. Bízom benne, hogy sokan hosszútávon tudnak majd érvényesülni a röplabda sportágában!”