Férfi Extraliga Férfi NBI Röplabda

Új arcunkat mutattuk az első szettben!

Férfi röplabdásaink 0:3-as vereséget szenvedtek a MÁV-Előre csapatával szemben, azonban az első játszmában sikerült megnehezíteniük tapasztalt ellenfelünk dolgát.

Csapatunk bravúros kezdéssel rukkolt elő. Balázs Bálint pontjainak köszönhetően már a mérkőzés legelején 5-1-re vezetett együttesünk, ám a fehérváriak a nagy pontkülönbséget nem sokáig engedték, 7-7-nél már a nyakunkon voltak. Mindezek után fiaink, Tóth Kristóf vezérletével stabil 2 pontos előnyt tudtak tartani egészen a végjátékig. A játszma zárása is kiélezetten alakult, fej-fej mellett haladtak a küzdő felek, míg két egymást követő székesfehérvári pont következtében játszmalabdához jutott ellenfelünk (22-24). Az elsőt még sikerült hárítani, a másodikat viszont elajándékoztuk riválisunknak, így az első etap 23-25-ös MÁV-Előre sikerrel zárult.

A következő két szettben már korábban megmutatkozott a fehérvári együttes erőfölénye. Riválisunk a szettek elején több pontos előnyre tett szert (8-12, 4-10), amit még liberónk, Laczi Dominik parádés védekezéseivel és mentéseivel sem tudtuk csökkenteni. Nagy Gergely tanítványai a játszmák végén kaptak új erőre (ahol 3-4 pontos sorozatokat csináltak), de ekkor már csak a szépítésre nyílt lehetőség. A második etap 18-25-re, a harmadik pedig 21-25-re zárult a Székesfehérvár javára.

Csapatunk ütő játékosa, Tóth Kristóf így fogalmazott a meccset követően: „Jól mentünk bele a mérkőzésbe, az első szettben ki tudtuk használni az ellenfél hibáit és kellő magabiztossággal szereztük pontjainkat, kevésen múlott a szettgyőzelem. Sajnos a következő felvonásban kijött a két csapat közötti erő különbség, de úgy gondolom, hogy jó játékot nyújtottunk a mérkőzésen, ezt a hőfokot kell tartanunk a szezon hátralévő részében.”

TFSE – MÁV-Előre SC-Foxconn 0:3 (23-25, 18-25, 21-25)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, 71 néző. V: Kiss Zoltán A., Mezei Zoltán I.

TFSE: Tóth M., Balázs B. 8, Füzék 2, Tóth K. 12, Gebhardt 5, Quintz 1. Csere: Laczi (liberó), Horváth B., Knobloch, Winter. Vezetőedző: Nagy Gergely.

Fiaink számára nincs megállás, ugyanis vasárnap a Kecskemét csapatával mérkőznek idegenben. Ellenük legutóbb 1:3-as csatában maradtunk alul még tavaly novemberben.

Gyerünk srácok, hajrá TFSE!