Férfi NBI Röplabda

Győzelem az középszakasz első meccsén!

NBI-es férfi röpiseink számára kezdetét vette a középszakasz, ahol 3 győzelemig tartó párharcot játszanak a Szolnok együttesével. Az első találkozóra idegenben került sor, ahol legnagyobb örömünkre 0:3-as eredménnyel zártak Lónárt Péter tanítványai a foghíjasan felálló alföldiek ellen.

Fotó: Galovicz László

A könnyűnek egyáltalán nem nevezhető összecsapáson mi kezdtünk jobban. Az első szett közepére már 5 ponttal vezettünk, ekkor visszazárkóztak a hazaiak, 23:23-nál ki is egyenlítettek. Ennél tovább nem engedtük őket és két gyors támadást követően behúztuk az első szettet. A második etapban valamivel „könnyebb” dolgunk volt, itt nem tudott válaszolni a szerzett pontokra a Szolnok, így a végjátékra 5 egységnyi különbség alakult ki. (0:2)

A haramdik szettben közel sem volt ennyire egyszerű a helyzet, sőt… 4 pontos előny birtokában, 13:17-nél újabb rohamra indult a kék-sárga alakulat, aminek meg is lett az eredménye. Rövid időn belül már egálra álltak a felek, majd a hazaiak átvették a vezetést és elléptek 24:22-re. A kezükben volt a szettgyőzelem, de ekkor újra mi léptünk színre és fordítottuk meg az eredményt. 25:25-ös állásnál nálunk volt a lélektani előny, amivel sikerült lezárni a találkozót. A jó védekezés fél siker, ezt a mieink sáncolási statisztikája is mutatja, hiszen 11 alkalommal húztuk fel az áthatolhatatlan falat ellenfelünkkel szemben.

Szolnoki RK – TFSE 0:3 (–23, –20, –25)
Szolnok, 62 néző. V: Gyulai, Vigh.

SZOLNOK: Csombor 4, Guzmics 2, Reiner 10, Bíró 10, Falusi 4, Földes 1. Csere: Fenyvesi D. (liberó). Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

TFSE: Mihucz 5, Tóth M., Merkler 6, Füzék 3, Fenyő 10, Horváth B. 15. Csere: Nagy T. (liberó). Vezetőedző: Lónárt Péter.

Lónárt Péter a mérkőzés után így fogalmazott: „Az első és harmadik szettben, részben saját hibákból, részben Szolnok megoldásainak köszönhetően kiélezett végjátékok alakultak ki, amiből mi jöttünk ki jobban! Ehhez Gratulálok a csapatomnak! A jövőben jobban meg kell becsülnünk a megszerzett előnyt!

Az első diadal birtokában várhatjuk a 2. fordulót, melyre hazai környezetben kerül sor február 4-én, szombaton este 20:00-tól a TF „L2” termében.

Gratulálunk srácok, csak így tovább!