Férfi NBI Röplabda

Bajnoki folytatás előtt állnak férfi röplabdásaink

A nyolc csapatnak indított férfi NBI sorozatának alapszakasza számunkra december 17-én ért véget. Miután volt a bajnokságtól visszalépő, illetve közben megszűnő csapat, a középszakasz küzdelmeire hat alakulat maradt. A TFSE számára jelenleg tartalmasan telik a bajnoki folytatásra történő felkészülés.

Ezen a hétvégén veszi kezdetét a bajnokság következő szakasza. Az első négy helyezett (Szeged, Dág, MEAFC, DKSE) oda-visszavágós rendszerben küzd meg egymással. Mellettük az ötödik (TFSE) és a hatodik (Szolnok) három győzelemig tartó sorozatban méri össze tudását. Az így kialakult sorrendben megkezdődik a rájátszás az elődöntőben való szereplésért, ahol a középszakasz első két helyezettje erőnyerőként várja a folytatást, mig az ötödik helyet megkaparintó a negyedikkel, a harmadik pedig a hatodikkal csap majd össze szintén három nyert mérkőzésig tartó szisztémában.

Az elődöntőben a két erőnyerő mellett az ezt megelőző kör párharcainak győztesei lesznek jelen és játszanak három nyert mérkőzésig. A két nyertes a döntőben három nyert találkozóig küzd majd egymással az aranyéremért, ahogyan a két vesztes is a bronzéremért. Az elődöntőt el nem érő két alakulat az ötödik helyért csap össze, természetesen ez a kör is három nyert meccsig tart.

Lónárt Péter tanítványai vasárnap (01.29.) Szolnokon kezdik a középszakaszt.

A fentiek értelmében a bajnoki végjáték minden résztvevő számára új lehetőséget kínál. Jó játékkal, önbizalommal és egy kis szerencsével akár még a legjobb négyig is eljuthatunk. De ne szaladjunk ennyire előre, ismerjük meg a téli szünetben megfiatalított keretünket, az újonnan kijelölt célokat és irányokat.

A szezon kezdetéhez képest hét új csapattaggal kezdjük a középszakaszt. Az átlagéletkor 21 évre változott.

Új kerettagok:

Kókai Róbert (2001) – MAFC-BME csapatától érkezett, ahol 1,5 évig erősítette az extraligás csapatot.

Mihucz Csaba (2000) – Kistext JP Auto Mercedestől (extraliga) jött, a 2020-as szezonban már játszott a TFSE színeiben, ráadásul TF-es hallgató.

Balázs Bálint (2002) – MÁV Előre SC-Foxconn-tól (extraliga) érkezett, ahol 1,5 évig tevékenykedett.

Horváth Bálint (1998) – Az NBI éllovasai közé tartozó Dágtól jött, előtte pedig 3 évig az extraligás Kecskemét csapatának oszlopos tagja volt.

U20-as csapatunkból Németh Teo és Éliás Balázs, az U17-ből pedig Eisemann Ádám csatlakozik a felnőttekhez.

Nem egyszerű feladat szezon közben új csapatot építeni, de a fiúk már többször is bizonyították rátermettségüket. Lónárt Péter bizakodva nyilatkozott a folytatásról, vezetőedzőnk kiemelte, hogy teljes gőzzel dolgozik az új csapat, emellett megköszönte a távozó játékosok eddigi munkáját:

„A középszakaszhoz érve több változás történt a csapatunk életében. Ezúton is szeretném megköszönni Szappanos Dávidnak, Gyenes Máriónak, Czita Marcellnek, Szabó Barnabásnak, Tanai Gergelynek és Márton Mihálynak, hogy aranyéremig segítették a TFSE-t a tavalyi szezonban az NBII-ben. Az éves munkát gőzerővel kezdtük meg és a mérkőzés időpontjához igazítva a játékosaim készen állnak majd. Részben új kerettel és újult erővel azt gondolom, hogy meglepetés csapat tudunk lenni, ami azért fontos, mert a Szolnok gyakorlatilag nem tud videó elemzéssel készülni ellenünk. Óriási erő van bennünk, ez minden edzésen megmutatkozik, nagyon izgatottan várom az első párharcot!”

Középszakasz, 1. kör: Szolnoki Röplabda Klub – TFSE (01.29. 14:00)
Városi Sportcsarnok, Szolnok

Egymás elleni mérlegünk a Szolnokkal: A felek 2022 októberben találkoztak először. Akkor hazai pályán fogadtuk a kék-sárga alakulatot és 3:1 arányban tudtunk győzedelmeskedni. A visszavágón nem sikerült megismételni ezt a bravúrt, akkor 0:3-as vereséggel zártunk.

Hajrá srácok, hajrá TFSE!