Női NBI Röplabda

Győzelem a Gödöllő otthonában!

NBI-es női röpiseink zsinórban hatodik győzelmüket aratták, ezúttal a rivális GRC-t verték idegenben! Ellenfelünk kezdte jobban a mérkőzést, meg is nyerte az első szettet, azonban többször már nem jutottak szóhoz, mert lányaink átvették az irányítást és végig uralták a további játszmákat.

Forrás: hunvolley

Az első felvonásban 16:16-ig fej fej mellett haladtak a csapatok, majd a gödöllőiek ráléptek a gázra és 5 pontos előnyt harcoltak ki. Ezt követően még visszazárkóztunk 24:23-ra, de sajnos tovább már nem jutottunk, a hazaiak nyerték az első szettet.

A második etaptól csettintésre változott a játék képe! Az állás 12:17 volt a javunkra, majd 4 támadás alatt feljött a Gödöllő. Arra viszont senki nem számított, hogy a 16. lesz az utolsó szerzett pontjuk, mégis így lett, mi pedig 8 pontot hoztunk zsinórban, momentumot sem hagyva az ellenfélnek. A harmadik szettben eddig se jutottak hazaiak, mindössze 13 egységet sikerült szerezniük, a negyedikben pedig 14-et. Ezzel a fölényes győzelemmel elmondhatjuk magunkról, hogy oda-vissza letudtuk az eddig „mumus”-ként emlegetett Gödöllőt. Korábban nem volt példa arra, hogy egy szezonban pontveszteség nélkül zárjunk ellenük, ezúttal viszont az őszi hazai 3:1-et 1:3 követte, így a 22/23-as kiírásban hat egységgel gazdagodtunk ellenük.

Gödöllői RC – TFSE 1:3 (23, –16, –13, –14)
Monor, 53 néző. V: Suba, Bibók.
GRC: Kovács E. 3, Halla P. 8, Nagy V. 11, Boros 10, Kökény P. 7, Borsos L. 11. Csere: Maurer, Szerencsés (liberók), Kardos 3, Sorompó, Vas. Vezetőedző: Szalay Attila.
TFSE: Zen 10, Kökény N. 3, Komcsák 17, Budaházy 8, Villám 21, Villányi 13. Csere: Boller (liberó), Turcsányi 2, Tettamanti, Vámos, Török P. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

Joel Herrera vezetőedző csalódottságát fejezte ki a mérkőzést követően, de nem a mi lányaink teljesítménye miatt:
Valójában végig azt hittem, hogy nehéz lesz a játék, de nem így volt. Az első szett után jobban rendeződtünk és minden nagyon jól ment. A lányok teljesítették a kért taktikát, ezzel könnyűvé téve a mérkőzést. Többet vártam Gödöllőtől, mert tapasztalt játékosokkal rendelkezik, de a TFSE jobban játszott, gratulálok.

Forrás: hunvolley

A bajnoki pontvadászat a féltávnál kedvezően alakul a számunkra. Az éllovas DVTK 3:2-es vereséget szenvedett a Vasas otthonában, ezzel már csak 1 ponttal vezetnek előttünk az első helyen, mögöttünk pedig szorosan felzárkózva, mindössze 1 ponttal lemaradva érkezik a Veszprém. A következő fordulóban az éllovast legyőző Vasas vendégei leszünk, a diósgyőriek pedig a BRSE-t fogadják.

Gratulálunk a győzelemhez lányok, csak így tovább!