Férfi NBI Röplabda

Megvan a 2. győzelem!

A középszakasz első mérkőzését követően a fiúk hazai pályán fogadták a Szolnoki RK csapatát. Legnagyobb örömünkre újabb győzelmet jegyezhettünk, így már csak 1 diadal választ el minket az 5. hely megszerzésétől!

Ahogyan az eredmény is mutatja, ezúttal sokkal szorosabb találkozóra került sor, mint az előző fordulóban. Az első etapban hiába kezdtünk 5 pont előnnyel, gyorsan válaszolt az ellenfél. Az adok-kapok egészen 23:21-ig tartott, majd Kókai ütése és egy szolnoki támadási hiba után fordulhattunk a második szettre, 1-0. Hatalmas csata alakult ki a második etapban, de sajnos 27:29-re nyertek a vendégek és így 1-1-re módosult az állás. A harmadik felvonásban ismét magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, de itt sem tudtunk elszakadni egymástól. 23:23-nál azonban előbb Kókai szerzett pontot, majd Füzék zárta le a küzdelmet, így ismét mi vezettünk 2-1-re.

Ekkor a szolnokiak megkongatták a vészharangot, hogy újabb fordulatot vegyen a mérkőzés. A negyedik etap hajrájában olyan előnyt alakítottak ki, amire nem tudtunk érdemben reagálni, 2-2. Az ötödik, mindent eldöntő szettben is végig egymás mellett haladtunk a vendégekkel. A hajrában 12:11-nél sikerült újabb pontot szerezni és kettőre növelni a differenciát, aminek köszönhetően hozzánk került a lélektani előny is. Innen tudtuk megnyerni a találkozót és ezzel a diadallal egy lépéssel közelebb kerültünk a párharc lezáráshoz.

Forrás: hunvolley

TFSE – Szolnoki RK 3:2 (21, –27, 23, –17, 13)
Alkotás út 44, TF L2 terem, 30 néző. V: Filibér, Szarka.

TFSE: Tóth M. 4, Balázs B. 17, Együd, Kókai 22, Merkler 21, Mihucz 5. Csere: Arató (liberó), Füzék 5, Éliás 3. Vezetőedző: Lónárt Péter.

Szolnoki RK: Földes 12, Bíró 8, Guzmics 12, Reiner 20, Csombor 8, Timár 5. Csere: Fenyvesi D. (liberó), Falusi. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Lónárt Péter vezetőedzőnk mérlegelése a találkozót követően: „Fontos győzelem volt! Egy ki-ki meccset játszottunk egy harcos Szolnok ellen. Gratulálok a Csapatomnak!”

A 3. mérkőzésre február 18-án kerül sor ismét hazai környezetben.

Szép volt fiúk, csak így tovább!