Női NBI Röplabda

Gödöllő vs TFSE – újratöltve!

Minden csapatnak van egy „mumusa” aki ellen sokszor nem sikerül dűlőre jutni. NBI-es női röplabdázóink esetében ez pont a hétvégi ellenfél, a Gödöllői Röplda Club. Riválisunkkal a közelmúltban (2019/20-as szezon óta) 12 alkalommal csaptunk össze az alapszakaszokat és a rájátszásokat is tekintve. Nem túlzunk, ha kellemetlen ellenfélnek tituláljuk a Gödöllőt, azonban ők sem gondolhatnak ránk ragyogó szívvel.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Jelenleg mi futjuk a jobb szériát, második helyen állunk a tabellán, a Gödöllő ezzel szemben „csak” a hatodik. A mieink jó sorozata már ismert lehet, de nem tudunk betelni a büszkeséggel, hiszen öt forduló óta veretlenek a TFSE-s hölgyek. Legyőztük többek között a listavezető DVTK-t, a Budaörsöt, az Újpestet, a Békéscsabát és legutóbb a Jászberényt is.

Jóval mélyebbről indult a Gödöllő ebben a kiírásban, azonban túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy magukra találtak Szalay Attila lányai. A szezon első öt mérkőzéséből mindösszesen egyet nyert meg riválisunk, december óta viszont ezzel ellentétes formát futnak, öt mérkőzésen négy győzelem és folyamatosan erősödő játék jellemzi őket.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A közös múlt…

Vizsgáljuk meg a két csapat közös múltját a 2019/20-as idénytől. 2019 őszén már a második fordulóban idegenben találkozott a két gárda. Korábbi edzőnk, Leonidas Gaitanakis irányításával 2:3-ra sikerült nyerni. Nem kellett sokat várni a folytatásra, decemberben sor került a visszavágóra, ahol 3:0-ra diadalmaskodtunk itthon. Többen emlékezhetnek, hogy a hazai meccs első szettje milyen hosszúra is sikeredett… (31:29). A bajnokság tavasszal félbeszakadt a COVID miatt, így lányaink a negyedik, a gödöllőiek pedig a hetedik helyen zártak.

Forrás: hunvolley

A 2020/21-es szezon októbere a Gödöllőnek kedvezett, miután egy fordulatokban gazdag találkozón 2:3-ra győztek. Sajnos a februári második kör sem hozott más eredményt, idegenben is 3:2-re kaptunk ki, de összességében a javuló teljesítmény meghozta gyümölcsét és az alapszakaszban a második helyen végeztünk, immáron Csépke Gábor és Lucas Alborch edzők vezérletével. A rájátszásban háromszor csaptunk össze velük. Először 3:2-re kaptunk ki idegenben, majd 3:2-re nyertünk otthon, zárásul 1:3-as vereség a harmadik körben. Ebben az évben ők nyerték a rájátszást, mi pedig az NBI ezüstérmesei lettünk.

Forrás: hunvolley

Vegyes érzelmekkel tűzdelt emlékként él bennünk a 2021/22-es évad, ugyanis ekkor csak idegenben tudtunk nyerni, hazai környezetben nem. Az alapszakaszt itt már mi nyertük, az ezt követő rájátszás harmadik körében pedig 2:3-as győzelmet arattunk vendégként, majd a bajnokságot lezáró hazain ők nyertek 2:3-ra. Az első helyért folyó küzdelmet végül a MÁV Előre SC (Fehérvár) nyerte, nekünk ismét ezüst, a gödöllőieknek pedig bronzérem jutott.

Forrás: hunvolley

A mostani kiírásban 2022 novemberben találkoztunk velük először. A harmadik fordulóban hazai pályán – immáron Joel Herrera vezetőedző szárnyai alatt – 3:1-re tudtunk diadalmaskodni. Ha aktuális formánkból, illetve az ősszel látottakból indulunk ki, akkor minden okunk megvan a bizakodásra.

TFSE – Gödöllő számokban

Számos ismerős arccal is találkozhatunk az ellenfél soraiban, ugyanis két korábbi játékosunk, Halla Petra (Halla Gréta testvére) és Nagy Viktória az előző idényben még minket erősítettek. 2021 őszén Kökény Petra, aki Kökény Nóra játékosunk testvére, pont ellenünk szenvedett súlyos sérülést. Petra mostanra hála az égnek felépült és játszani fog ellenünk. Ha nem lenne elég kötődés a TFSE – Gödöllő frontvonalon, akkor hozunk még egy félig-meddig ide tartozó szálat. NBII-es férfi kosárlabdacsapatunk vezetőedzőjének, Boros Zoltánnak a lánya (Boros Réka) 2021 óta az ellenfél sorait erősíti.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Reményeink szerint ezúttal is nekünk áll majd a zászló és a 2019 óta egálra álló háborúban a mi javunkra billenthetjük a mérleg nyelvét egy újabb győzelemmel.

Gödöllői RC – TFSE (01.21. 17:00)
Városi Sportcsarnok, Monor

Sok sikert lányok, hajrá TFSE!