Női NBI Röplabda

Sima győzelem az év első hazaiján!

NBI-es női röplabdacsapatunk a pont nélküli sereghajtó Jászberényt fogadta a 10. fordulóban az TF „L2” termében. A mérkőzésen jelenlévő keretünkben már majdnem mindenki hadra fogható állapotban volt, így bátran rotálhatott Joel Olazábal mester. Fontos szempont volt, hogy a lelkes fiatal Jászberényi sereget minél kevesebb ponton tartsuk, ugyanis a szezon végén ezek az értékek rengeteget jelenthetnek majd.

Az ideiglenes helyszín adta sajátosságok nem zavarták meg a feleket, hamar pörgős párharc kerekedett. Egy percig sem akart alárendelt szerepet magára venni a szinte kivétel nélkül 20 év alatti lányokkal felálló vendég gárda, akik a találkozó legelején vezetni is tudtak pár pont erejéig. Rutinos játékosainknak és az összeszokottságnak hála hamar felülkerekedtünk a kezdeti perióduson és 14–7-ig meg sem álltunk. A vendég időkérést követően sem ingott meg alattunk a talaj, több látványos megoldással biztosítottuk be az alig 18 percen át tartó első szett végeredményét (25–14). Az első játszmában Komcsák Boglárka ütötte a legtöbb pontunkat, szám szerint hetet.

A második etapot jobban kezdtük az elsőnél. Ebben a menetben gyakorlatilag végig vezetni tudtunk, legtöbb pontunkat Villám Lilla jegyezhette (6). Ebben az időszakban volt a leglabilisabb a vendég együttes, 9 alkalommal szereztünk pontot a hibáikból (25–14).

A harmadik szettre már mindenkinek nyilvánvaló lehetett, hogy mi leszünk a győztesek, a kérdés csak az volt, hogy mennyire enged ki a csapat. Legnagyobb örömünkre annak ellenére sem okozott problémát 15 ponton tartani az ellenfelet, hogy az eredeti felálláshoz képest forgatta a pályán lévőket a mester. Jutott szerep és idő Turcsányi Zitának és Vámos Adrinak, a sérüléséből lábadozó Tettamanti Virágnak és a pimaszul fiatal Rácz Julcsinak is. Végtére 25–15-tel zárult a menet, a mérkőzés pedig 3:0-al.

TFSE – Jászberény VT 3:0 (14, 14, 15)
Alkotás u., 52 néző. V: Veress, Nagy Zs.

TFSE: Zen 11, Kökény N. 2, Komcsák 14, Budaházy 8, Villám 10, Villányi 4. Csere: Boller (liberó), Rácz J. 2, Turcsányi, Török P. 1, Tettamanti, Vámos 1, Benedek G. 1. Vezetőedző: Herrera Olazabal.
JÁSZBERÉNY: Kovács D., Sléder 11, Juhász V. 5, Faragó 1, Somlai 4, Fodor 4. Csere: Lagzi-Kovács (liberó), Patócs 4, Berényi, Csiki, Kocsi. Vezetőedző: Deme Gábor.

Fotó: Borhi Mihály

Vezetőedzőnk (Joel Olazábal Herrea) nyilatkozata a találkozót követően: „Jó volt a játék részünkről, az ellenfél egy nagyon fiatal csapat néhány 15 és 16 éves lánnyal, de így is minden ponton a maximumot adták. Továbbra is dolgozunk néhány részleten, amelyeket még javítanunk kell a következő meccsekre. Gratulálok mindkét csapatnak!

Közvetlen riválisaink közül a DVTK nyerni tudott a Gödöllő ellen, a Veszprém Balatonfüreden járt sikerrel, a Vasas pedig az UTE ellen zárt győzelemmel. Az 1-4. állása ennek értelmében változatlan: első a DVTK 27 ponttal, második helyen áll a TFSE 24 ponttal, harmadik a Veszprém 23 egységgel, negyedik a Vasas 21 ponttal.

Fotó: Borhi Mihály

A folytatásban Gödöllőre látogatunk, ahol egy sikerre és revansra éhes rivális néz majd velünk farkasszemet. 2022 novemberében 3:1 arányban tudtunk felülkerekedni rajtuk, reméljük ezúttal is sikerrel járunk!

Hajrá lányok, hajrá TFSE!