Női NBI Röplabda

Elsöprő győzelem Budaörsön!

Női NB I-es röplabdacsapatunk 0:3 arányú győzelmet aratott a BDSE egyesülete ellen idegenben. Joel Olazábal Herrera tanítványai ezen az összecsapáson ismét megmutatták az igazi arcukat.

A mérkőzés elején Kis Dorottya és Tatár Gréta agresszív támadásainak köszönhetően kétszer is sikerült kisebb előnyt kialakítanunk (1-4, 6-10), de a budaörsi lányok ezt nem hagyták sokáig és hatékony ütéseikkel gyorsan utolértek minket (4-4, 10-10). Ezután a szett közepéig fej-fej mellett haladt a két csapat, majd a végjátékban 20-23-ra ismét ellépett a TFSE. Ezt a pár pont hátrányt a budaörsiek még a jó szervasorozatukkal sem tudták ledolgozni, így az első szett 23-25-re zárult a mi javunkra.

A következő két etap elején szintén a TFSE-nek állt a zászló, ezúttal Zen Isabella pontot érő blokkjaival sikerült meggátolni a BDSE játékosainak a felzárkózást. Akkora előnyre tettünk szert a második és harmadik szett közepére (12-19, 12-19), hogy a budaörsi lányok még az extra mezőnymunkájukkal sem tudtak behozni bennünket. A második játszmát 15-25-re, a harmadik szettet pedig 17-25-re nyerte meg csapatunk.

Centerünk, Budaházy Boglárka így értékeli a BDSE elleni mérkőzést: „Nagyon fegyelmezetten játszottunk, sikerült összeszedni magunkat fejben, ezért határozottan játszva tudtunk 3 pontot elhozni a Budaörs otthonából.

Budaörsi DSE-EMERICUS – TFSE 0:3 (23, 15, 17)
Illyés Aramis Sportcsarnok, 50 néző. V: Mezőffi Z., Halász T.

TFSE: Turcsányi 1, Tatár 12, Tettamanti 3, Kis D. 12, Tátrai Zs. 3, Zen 12. Csere: Kucsera (liberó), Kiss K. 3, Kökény N. 1, Villányi 4. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

Lányaink következő mérkőzésükön a Vasas SC fiókcsapata ellen lépnek pályára idegenben. A Vasas egyesülete a tavalyi szezonban is nehéz ellenfélnek bizonyult, az előző idényben kétszer vívott meg velük csapatunk. Az egyik kiélezett mérkőzés 0-3-as idegenbeli győzelemmel zárult a mi javunkra, míg a másik meccs 1-3-as vereséggel végződött hazai pályán.

Így tovább lányok, hajrá TFSE!