Férfi Extraliga Férfi NBI Röplabda

Három szettben nyert a Pénzügyőr!

Extraligás férfi röplabdacsapatunk 0:3-as vereséget szenvedett a Pénzügyőr SE-től hazai pályán úgy, hogy minden szettben sikerült legalább 20 pontig eljutni.

A mérkőzést nagyon jól kezdte csapatunk. Röplabdásaink fegyelmezett játékának köszönhetően a játszma közepéig többször is sikerült két pontos előnyt realizálniuk (4-2, 7-5, 10-8), de a tapasztalt PSE mindig ledolgozta hátrányát. A szett végére fordulva ellenfelünknek sikerült meglépni (17-20), ám Quintz Tamás és Tóth Kristóf meghatározó pontjaival csapatunk megtörte a Pénzügyőr előrenyomulását, így az eredményjelző ismét egált mutatott (20-20). Jókay Zoltánnak, riválisunk vezetőedzőjének az időkérése megzavarta fiainkat, a végjátékban a Pénzügyőr röplabdásai teljesítettek jobban, a szett 22-25-tel zárult.

A következő etap hasonlóan alakult, a végjátékig szinte fej-fej mellett haladt a két csapat. A szett végén ismét a PSE-nek állt a zászló (19-23), a pontkülönbséget még Tóth Kristóf agresszív támadásaival sem sikerült csökkenteni, a játszma ismételten 22-25-re végződött.

A harmadik szett elején még tartottuk a lépést a zöld-fehérekkel, ám a játszma közepére ismét megmutatkozott ellenfelünk ereje (11-16). A kialakult hátrányt sehogy sem tudták behozni Nagy Gergely tanítványai, ellenfelünk 20-25-re behúzta ezt a szettet és így a mérkőzést is.

Csapatunk centere, Quintz Tamás így értékelte a mérkőzést: „Nagyon kiélezett volt a meccs, két magabiztos csapat volt ma a pályán. Sajnos a végjátékban kijött a két fél közti rutin béli különbség. Büszke vagyok a csapatomra, ha ezen az úton haladunk, jönni fog az eredmény is!”

TFSE – Pénzügyőr SE 0:3 (-22, -22, -20)
Dr. Koltai Jenő Sportcsarnok, 130 néző. V: Tillmann G., Mezei Z.

TFSE: Füzék 3, Tóth K. 23, Gebhardt 7, Quintz 4, Tóth M., Merkler 3. Csere: Laczi (liberó), Fenyő, Mihucz 1, Winter. Vezetőedző: Nagy Gergely.7

Férfi csapatunk következő mérkőzése sem lesz egyszerű, hiszen vasárnap este a legutóbbi kiírás magyar bajnoka, a FINO Kaposvár érkezik hozzánk a Dr. Koltai Jenő Sportcsarnokba.

Mindent bele srácok, hajrá TFSE!