Férfi NBII Futsal

Élnünk kell a lehetőséggel!

NB II-es férfi futsalcsapatunk hétfő este fontos 3 ponttal tért haza Nagykanizsáról, mely mint időközben kiderült kiemelt jelentőséggel bírt, hiszen a közvetlen rivális UTE értékes pontokat hullajtott Szombathelyen és így újra mi álltunk az NB II. Nyugati csoport Felső-házának élére!

Öldöklő a küzdelem az NB I-be történő feljutásért, ahová az NB II. Felső-házainak győztesei kerülhetnek, 1-1 résztvevő nyugatról és keletről. Németh Péter eltökélt csapata az alapszakasz megnyerését követően némi betlibe csúszott, miután 5–8-ra kapott ki hazai környezetben a legfőbb riválisként fémjelzett Újpesttől, ezzel nüansznyi hátrányba kerülve a tabellán. A 4. forduló fent taglalt eseményei után viszont újra élmenőként hivatkozhatunk a mieinkre, akik ezáltal saját kezükbe vehetik sorsukat és egészen az élvonalig menetelhetnek.

Kék-fehér csapatunk ezúttal kellemetlen ellenféllel néz farkasszemet. A Haladás II. fekete ló a mezőnyben, hiszen nem küzdhetnek a feljutásért, első számú csapatuk toronymagasan nyerte az NB I. alapszakaszát. Rendkívül képzett játékosaik vannak, ugyanakkor nem tudnak mindig legerősebb formációjukban pályára lépni, mert sokszor fedik a csapatok mérkőzései egymást. Így lesz ez egyébként most is, miután az NB I-es csapat az NB II-es gárdával azonos napon lép pályára a rivális Berettyóújfalú ellen idegenben.

Egymás elleni mérlegünk alapján mi vagyunk az esélyesebbek, az alapszakasz során idegenben és itthon is (3–4, 6–0) felülmúltuk őket, ugyanakkor senki nem mehet biztosra ellenük. Példának okáért az Újpest is velük szemben botlott hétfőn.

NB II. Nyugati csoport Felső-ház 5. forduló
TFSE-11Teamsport – Haladás VSE II. (03.22. 20:45)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont. Budapest

Fotó: Borhi Mihály – TFSE
Forrás: MLSZ

Hajrá srácok, hajrá TFSE!