Kosárlabda Női NBI/A

Célkeresztben a Szigetszentmiklós!

A közelgő kupameccs előtt még egy bajnoki összecsapás vár NB I. A-s női kosárlabdázóinkra! Vasárnap Szigetszentmiklósra látogat a csapat, ahol a tabella 9. helyén álló BKG-val mérkőznek meg az alapszakasz utolsó előtti fordulójában.

Nem lesz könnyű dolga Hegedűs Péter csapatának az elkövetkezendő pár napban. Hétvégén a BKG-hoz, a következő héten szerdán pedig már Miskolcra utazik kék-fehér alakulatunk. Utóbbi a napokban búcsúzott az Euroligától a negyeddöntő harmadik mérkőzésén.

Ne szaladjunk ennyire előre, előbb lássuk hányadán állunk leendő házigazdánkkal! Legutóbbi találkozásunkkor elsöprő hazai sikert arattunk ellenük, de nem ment ez mindig ilyen könnyedén. Az egymás elleni összecsapás első negyedében semlegesíteni tudtuk Santa Baltkojienét, amire most is nagy szükség lehet.

A BKG az előző meccsén legyőzte a továbbra is nyeretlen Ceglédet (61-76) és bezsebelte második győzelmét a bajnokságban. A fent is említett Santa ott is jól játszott, 18 pontig jutott, szedett 5 lepattanót és kiosztott 11 asszisztot is.

Mi legutóbb a bomba formában menetelő SERCO UNI Győrt fogadtuk. Sajnos nem sikerült megállítani a kisalföldieket, de nem sok hiányzott! Jobban kezdtük a találkozót, azonban egy idő után a vendégek magukénak tulajdonították a reflektorfényt.

Közös múlt:

A két csapat összesen 5 alkalommal feszült egymásnak az élvonalban, eddig 4 TFSE-MTK és 1 BKG siker a mérleg. Legutóbb 2022 novemberében, még a Városmajorban tudott meglepni minket a Szigetszentmiklós.

Az idei szezonban sikerült az eddigi legnagyobb különbségű győzelmet aratni ellenük, szám szerint 41 ponttal tudtunk jobbak lenni és reményeink szerint, ha nem is ekkora különbséggel, de ezúttal is sikerül majd győztesen távoznunk a BKG otthonából!

Női kosárlabda NB I.A – 16. forduló
2024.03.10. (Vasárnap) – 18:00
BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós – TFSE-MTK
Szigetszentmiklósi Városi Sport- és Rendezvénycsarnok

Hajrá lányok, hajrá TFSE-MTK!

Fotó: Borhi Mihály