Férfi MEFOB Kosárlabda Női MEFOB

Kosárlabda MEFOB: Megvan a lányok 10. győzelme, a fiúk 2 ponttal tudtak nyerni!

A kosárlabda MEFOB szokásos hétfő esti küzdelmeiben újabb kettős győzelmet ünneplehetett a TF, január óta zsinórban az 5. ilyen estéjüket zárták a csapatok!

Kovács Gabrielláék hazai pályán fogadták az SZTE-Szegedi RSC együttesét és hatalmas fölénnyel, 114-29-re nyerték meg az összecsapást! A mieink már az első negyedben 27 pontos előnyre tettek szert, de ez a mérkőzés végére kicombosodott.

A játékosok közül hatan is 10 egység fölött zártak. Az NB I. A-ban pallérozódók közül Baa Dominika 24, Vígh Bernadett 14, Burján Laura és Király Andrea 13, míg Vladár Róza 11 pontig jutott, valamint Barbarics Tímea szerzett még 10-et a párharc során.

Vezetőedzőnk értékelése: „Szuper hangulatú mérkőzést tudtunk játszani, szeretem így látni a csapatot, feltöltenek energiával. Remélem ez kitart a szezon végéig!”

TFSE – SZTE-Szegedi RSC 114-29 (34-7, 26-12, 27-2, 27-8)

A fiúknak nem volt ennyire egyszerű dolga, sőt nem sokon múlott, hogy megüssék a bokájukat! Amilyen jól sikerült az első felvonás, olyan rosszul alakult a második. A nagyszünet utáni pontgazdag harmadik etapban nem született győztes, 21-21 egységgel zártak a felek, de a záró szakaszban, nagy szerencsénkre, mindössze 2 ponttal voltak jobbak a hazaiak. Így sikerült megőrizni a minimális előny, de ez épp elég a győzelemhez. Játékosaink közül Csomós Kristóf 19, Alcser Dániel pedig 18 egységgel járult hozzá a sikerhez.

Boros Zoltán vezetőedző: „Jó és izgalmas mérkőzést játszottunk, a végjáték alakulhatott volna fordítva is. Mi helyenként jól játszottunk, de úgy gondolom, hogy sokszor inkább a hazaiak akarata érvényesült. Kaptunk olyan hármasokat türelmesen kijátszott helyzetekből, ahova nem értünk oda, és így nehézzé tettük magunknak a mérkőzést. Gratulálok a SOTE-nak mert meccsről meccsre jobbak.”

Semmelweis Egyetem – TFSE 68-70 (15-25, 17-11, 21-21, 15-13)

A hölgyek következő ellenfelükkel, a Semmelweis Egyetemmel hazai pályán csapnak össze, míg a srácoknak Miskolcon lesz jelenésük.

Gratulálunk a győzelmekhez hölgyek-urak!

Forrás: MKOSZ