Kosárlabda Női NBI/A

Hiába kezdtünk jobban, nem sikerült megfogni a Győrt!

A Tippmix Női NBI.A 15. fordulójában hazai pályán fogadtuk a SERCO UNI Győr együttesét és bár lehengerlően indítottunk, végül nem sikerült megfogni a dobogós ellenfelet!

Hegedűs Péter együttesét nem olyan könnyű hazai porondon legyőzni, még a legjobbaknak is vért kell izzadnia egy szorosabb diadalért. Nem történt ez másképp a tabella második helyét elfoglaló Győr ellen sem, bár nagyon jól indult az első negyed, végül a második félidőben nagyobb lendülettel játszó vendégek örülhettek a lefújás pillanatában. Az alábbiakban a wbasket.hu részletes beszámolóját olvashatjátok:

Gorre pontjai vezették fel a találkozót, majd Németh és Szabó kosarával 5-2-re fordított a TFSE. Hamar utolérte ellenfelét a Győr, de a TFSE pontosabban játszott, és 13-6-ra meglépett. Egy szembetűnő különbség volt ekkor, a hazai csapat 10 lepattanót szedett, amiből 6 támadólepattanó volt, túl sok második esélyt engedett a Győr a TFSE-nek. Dubei és Carleton kosarával zárkózott a vendég csapat (15-12), de rengeteg hibát láthattunk mind a két oldalon, ami miatt kapkodós lett a játék. A negyed végén Dúl Panka dobott hárompontost, majd Dombai vezette végig a labdát, így 20-18-as eredménnyel zárult az első 10 perc.

Anigwe kosarával egyenlített a Győr, és egy jó védekezést követően át is vették az irányítást (20-22). Felváltva vezettek a csapatok, azonban 22-24-es állásnál befagyott az eredmény, amit Ruff-Nagy Dóra tört meg (22-26). Czinano és Dúl Terka szerezte a TF kosarakat, míg a győriektől Dombai és Bach növelte az előnyt (26-33). Baa Dominika a legjobbkor süllyesztett el egy triplát, amivel kicsit zárkózott a hazai csapat, és Czinano büntetőjét követően Cziczás László kért időt (31-34). Továbbra is sok helyzet maradt ki hazai oldalon, míg a győriek büntetőket hibáztak, de ennek ellenére is 40-31-re vezetett a vendég gárda. A félidőre 31-44-es eredmény alakult ki.

A harmadik negyedet jól kezdte a TF, 6-0-val indított a fővárosi csapat (37-44). Dombai triplája azonban visszaállította a lélektani 10-es határt (37-47). Innentől a győrieké volt a főszerep, 9-0-ás futással válaszoltak a TFSE közeledésére (37-53). A pontszerzésben kicsit magára talált a TF, de egyelőre ez nem sokat ért, mert a Győr elkapta a fonalat a hárompontos vonalon kívülről (45-59). Több lehetősége volt a TFSE-nek zárkózni, de pontatlanok voltak a játékosok, így a Győr 61-47-re vezetett a 30. perc végén.

Kihagyott helyzetekkel indult az utolsó etap, Dubei Debóra dobása esett be 1 perc után (47-63). Továbbra is harcos maradt a TFSE, Sha Carter és Dúl Panka tripláját követően 56-65-re zárkóztak a hazaiak. Három perccel a lefújás előtt Anigwe 2+1-es megoldása után ismét 11-re nőtt a győri előny, ami miatt Hegedűs Péternek kellett időt kérnie (57-68). Dúl Terka hatalmas hárompontosát követően 6 pont lett a TF hátránya, de a túloldalon Anigwe ismét megvillant (62-70). Szabó Fanni is triplát dobott, de 5 pontnál közelebb nem tudott kerülni a TFSE-MTK. Carleton és Dombai büntetői 67-74-re módosították az állást. A találkozó 67-75-ös végeredménnyel zárult. A Győr szinte végig vezetve megérdemelten nyerte meg a találkozót, míg a TFSE-nek ismét a hátrány ledolgozásáért jár a gratuláció.

Vezetőedzőnk nyilatkozata:
„Ma nem érdemeltünk volna győzelmet, nem játszottunk jól. Rossz százalékkal dobtunk távolról, sok volt az eladott labdánk is, a Győr pedig uralta a játékot. A végén a zóna védekezésünk picit megzavarta a vendégeket, két alkalommal feljöhettünk volna pár pontra, de mindig hibáztunk. Annak örülök, hogy nem adtuk fel és küzdöttünk. Néhány játékosom teljesítményével nem voltam elégedett, nekik el kell gondolkodniuk és magukba kell nézniük. Jobb teljesítményre vagyunk képesek, mint amit ma mutattunk.”

Sha Carter értékelője az összecsapásról:
„Ez egy olyan találkozó volt, ami még jobban összekovácsolja a csapatot. Nem ez volt az első és nem is az utolsó olyan meccsünk ami küzdelmesre sikeredett. A vereségből lehet a legtöbbet tanulni. Ez egy kemény teszt volt, de legközelebb erősebbek leszünk!”

TFSE-MTK – SERCO UNI GYŐR 67-75 (20-18, 11-26, 16-17, 20-14)

Bajnokság, 15. forduló
Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont
Játékvezetők: Minár László Balázs, Major Ádám, Kapusi Gábor (Herczeg Ágoston)

TFSE-MTK: Carter 11/3, Dúl T. 9/3, Németh 6, Szabó 11/3, Dúl P. 11/6. Csere: Baa 7/3, Király-, Burján-, Czinano 12.

SERCO UNI Győr: Carleton 15/3, Dombai 17/9, Goree 6, Slocum-, Gyöngyösi 10/3. Csere: Dubei 6, Ruff-Nagy 2, Török-, Bach 2, Anigwe 17.

A TF a Rotaract Club Budapest – Margitsziget közreműködésével szervezett a gyerekeknek gyűjtést, és ennek keretében a nagyszünetben plüssfigurákat dobhattak a nézők a pályára, amiket majd a Cseppek Háza Központi Intézet Budakalász Intézményének fognak felajánlani. Az összefogásnak köszönhetően több 100 plüssállat landolt a pályán.

Ezúton is köszönjük mindenkinek a felajánlást!

Forrás: Herman Aliz – wbasket