Kézilabda MEFOB

Bronzérem a kézilabda MEFOB-on!

A hagyományokhoz hűen Győr adott otthont a kézilabda MEFOB hatos döntőjének, ahová a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem duplán (női és férfi vonalon egyaránt) címvédőként érkezett.

Lányaink az „A” csoportba kerültek, ahol rajtuk kívül még az EKKE (Eger) és a PTE (Pécs) volt. A keddi csoportkörös találkozók során egy győzelem (PTE, 31–28) és egy vereség (EKKE, 27–38) volt a mérlegünk, így szerdán bronzmérkőzés várt ránk a Károli Gáspár Református Egyetem legjobbjai ellen. Ezen az összecsapáson felszabadultan tudtunk játszani és hengerelni: 48–25-re diadalmaskodtunk!

Hölgyeink teljesítményére nem lehet panasz, hiszen minden erejüket beleadták a két nap küzdelmeibe és egyetlen vereségüket a későbbi bajnok (Eger) ellen szenvedték el. A bronzérem mellett külön büszkeség, hogy hálóőrünk, Vártok Ramóna vívta ki a legjobb kapusnak járó különdíjat.

Lányok: Puskás Lilla, Vártok Ramóna, Ragó Rebeka, Stachó Vivien, Csóka Eszter, Kóka Mariann, Varga Panni, Kovalcsik Jázmin, Világos Diana, Bernáth Réka, Hauser Petra, Schuszter Nikolett
Edző: Herbert Krisztián

A srácok szintén nehéz csoportba kerültek, mind a két ellenfelük dobogós lett. Első körben a pécsiekkel néztünk farkasszemet, ahol a harc 7 gólos különbséggel (30-37) a javukra ért véget. Őket az EKKE követte, akikkel 27-27-es döntetlent játszottunk. A folytatásban helyosztó várt ránk a kecskeméti Neumann János Egyetem ellen, akiknek a legyőzésével meglett az 5. hely. Dicsőségként könyvelhetjük el, hogy Boros Balázs zsebelte be a gókirályi címet 25 találattal!

Fiúk: Simon Márton, Merkovszki Pál, Bohuniczky Bátor, Weiler Krisztián, Kavin Mátyás, Jávor Sebestyén, Punyi Patrik, Ludvig Benedek, Csuzi Milán, Székely István, Boros Balázs, Viszt Máté, Kemény László, Forgács Tamás
Edző: Datzuk Péter

Ugyan nem sikerült megismételni a tavalyi bravúrt és elhozni a 2 aranyat, de büszkék lehetünk minden játékosunkra. Gratulálunk a teljesítményekhez és az elért különdíjakhoz!

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!