MEFOB Röplabda

Megismételtük a 2021-es bravúrt a röplabda MEFOB-on!

Női és férfi röpiseink június 9-én (csütörtökön) Kaposváron vettek részt a négyes döntő küzdelmeiben. A tavalyi évben elért eredményekkel magasra tették a lécet csapataink, ugyanis a hölgyek címvédőként, míg az urak regnáló ezüstérmesként készülhettek a tornára.

Az elődöntőben lányaink a házigazda MATE-val csaptak össze délelőtt 10 órától. Az első pillanattól kezdve érződött a technikai és erőbeli különbség a felek között, mi bizonyultunk jobbnak. Alig 58 perc játék után 0:3 (-14, -20, -16) arányú sikert jegyezhettünk, így készülhettünk a Corvinus elleni fináléra.

A BCE elleni döntő 18 órától kezdődött és jóval több izgalmat hozott magával, mint az első meccs. A jóval több cserével felálló Corvinus 21–25-re behúzta az első szettet, majd következett a torna legizgalmasabb szakasza, a második etap, ahol maratoni csatában 36–34-el egalizálni tudtunk. A harmadik felvonásban volt a legmagabiztosabb az ellenfél, itt esélyt sem hagyva vették át újra az irányítást (16–25). A negyedik szettben erőre kaptunk, aminek hála, ha nehezen is, de újfent egalizáltunk (25–23). A mindent eldöntő 5. szettben mellettünk szólt a rutin, a lendület és a címvédés vágya. Ehhez mérten minden megmaradt energiát mozgósítva 15–13-ra tudtunk nyerni és lezárni a találkozót, megtartva ezzel a kupát és az aranyat!

MEFOB Döntő, Kaposvár
TF – BCE
3:2 (-21, 34, -16, 23, 13)

Női csapatunk: Czakó Bernadett, Dani Laura, Poór Alexandra, Rácz Annamária, Réthelyi Zsófia, Soós Brigitta, Varga Viktória, Villányi Brigitta, Dóka Gréta (libero)
Edző: Molnár István

A fiúk valamivel később léptek színpadra mint a lányok. Ők 12:00-kor játszották az első meccsüket a Corvinus ellen. Az egyszerűnek abszolút nem nevezhető összecsapáson 3:1-re (21, 19, -21, 17) sikerült diadalmaskodnunk és így 2021 után ismét döntőbe jutottunk.

A végső harc során ismét (2021-hez hasonlóan) a kaposváriakkal kerültünk szembe. A jóval erősebb, válogatottakkal teletűzdelt MATE nyerte el a trófeát, miután 3:1 arányban legyőztek bennünket. Emelt fővel és büszkén vehettük át az ezüstérmet, hiszen egy ilyen erős ellenféllel szemben szettet tudtunk nyerni, ráadásul végig közel voltunk riválisunkhoz.

MEFOB Döntő, Kaposvár
MATE – TF
3:1 (18, -22, 23, 23)

Férfi csapatunk: Báder Milán, Fenyő Balázs, Gazsi Gerő Zsombor, Gyenes Márió, Kocsondi Dávid, Kun Benedek, Majer Zsolt, Majoros Balázs, Mihucz Csaba, Papp Mátyás, Wirnhardt Bence, Nagy Tamás (libero)
Edző: Molnár István

Különdíjasaink:
Legjobb támadó: Dani Laura
Legjobb mezőnyvédekező: Kun Benedek

A tavalyi évhez hasonlóan arany és ezüstéremmel gazdagodtunk! Mindenkinek gratulálunk!