Női NBI Röplabda

Bíztató évkezdés

A TFSE női röplabda csapata 3:1 arányban diadalmaskodott a Budaörs csapata ellen. Már a bemelegítésnél érezni lehetett, hogy ezt a meccset csak megnyerni lehet, tömött lelátó fogadta Leon lányait, amit kiváló játékkal háláltak meg.

Mérkőzés után a 9 pontig jutó Dani Laurával készítettünk interjút:

1. Hogyan teltek az ünnepek? Gyorsan sikerült visszarázódni a rendes kerékvágásba? (edzések, suli)

Az ünnepek nagyon jól teltek, tudtam kicsit pihenni, a családommal lenni, de mivel idén érettségizem ez az időszak most inkább a tanulásról szólt.

December 27-én kezdtünk neki újra az edzéseknek, ekkor főleg a technikai elemek fejlesztésén volt a hangsúly. Szerintem egy nagyon jól felépített alapozási tervet állított össze Leon, napról napra egyre több terhelést kaptunk, így a Budaörs elleni meccsre felkészülve tudtunk kiállni, mind fizikálisan, mind technikailag.

2. Kezdőként számított rád a Budaörs elleni mérkőzésen, hogyan értékeled az eredményt és a saját teljesítményed?

Nagyon örültem, hogy Leon bizalmat szavazott nekem ezen a meccsen és természetesen élni akartam ezzel a lehetőséggel. Még nincs annyi meccs tapasztalatom, mint csapattársaimnak, így voltak ki nem kényszerített hibáim. Ilyenkor a lányok sokat segítettek és bíztattak, ezáltal sikerült ezeken túllépnem és a következő labdamenetre összpontosítanom. Örülök, hogy a hibák mellett, én is hozzá tudtam néhány ponttal segíteni a csapatot a sikerhez.

Úgy gondolom megfelelően felkészültünk az ellenfélből és sikerült betartanunk edzőnk kéréseit, valamint a cserék is nagyon jól álltak be és sokat hozzá tudtak tenni a játékhoz. A győzelmünk kulcsa szerintem mégis az volt, hogy a mérkőzés elejétől a végéig csapatként tudtunk küzdeni, tudtuk egymást biztatni és élveztük a játékot.

3. Jövő héten a MÁV előre csapata ellen játszunk rangadót. Mik lehetnek azok a játékelemek, amikre jobban kell figyelnünk, hogy sikeresen vehessük a következő akadályt?

Szerintem a nyitásokra jobban kell figyelnünk, hogy kevesebbet rontsunk, emellett pedig védekezésben többet kell mozognunk.

Egy biztos, nehéz meccsnek nézünk elébe, de úgy gondolom mindannyiunk célja az lesz, hogy győztesként hagyjuk el szombaton a pályát.

Hajrá csajok! Hajrá TFSE!