Férfi NBII Röplabda

Dágon jártunk a rájátszás előtt

NBII-es férfi röpicsapatunk múlt szombaton a honi röplabdázás egykori fellegvárába, Dágra látogatott.
A nagyjából 900 lélekszámú falu csapata 16 éven át képviseltette magát az elsőosztályban, majd érthető okokból több évig nem indított felnőtt gárdát.

Az idei szezonra egy friss és rendkívül ambiciózus alakulat verbuválódott a pilisi faluban, ahol egyértelmű cél az elődökhöz hasonló színvonal képviselése. Ehhez mérten fej-fej mellett állnak a több volt válogatott játékost is felsorakoztató KISTEXT csapatával az U21-NB II Férfi Bajnokság Nyugat „B” csoportjának élén.

Ilyen erőviszonyok mögött tudnak a mi szintén újonc fiaink stabilan a 3.helyen állni, megelőzvén a Kaposvár, Székesfehérvár, KVSRC és a PTE-PEAC csapatát.

A múlt hétvégi meccsük előtt jól tudták a fiúk, hogy a hazai csapat más kávéház. Az első két szettben többször fej-fej mellett haladás jellemezte a játékot, amit sajnos mindig hullámvölgyek törtek meg. Ezen a szinten, ilyen kaliberű ellenfél esetében sajnos nem volt visszaút ezen szituációkból. A harmadik szettre hatványozottan érezhető lett több kulcsjátékosunk hiánya, akiket mellőzvén sokkal gyorsabban elfáradtak srácaink.Dág – TFSE 3:0 (18, 19, 12)

Csüggedésre semmi ok, ugyanis az alapszakasz utolsó fordulójában azzal a Székesfehérvárral játszanak hazai pályán, akiket november végén négy szettben sikerült felülmúlni.

2020.01.17. Péntek – 20:00 TFSEMÁV Előre Röplabda Akadémia
Testnevelési Egyetem „D” terem

Az alapszakaszt követően RÁJÁTSZÁS következik, melynek lebonyolítása a következő:

Az NBII nyugati A és B csoportjának felnőtt csapatai összevonásra kerülnek, így kialakul egy 6-os csoport, ahol oda-visszavágó rendszerben mérik össze tudásukat a felek február elejétől. A tét az NBI.

Csapatok:

Szombathely
Győr
Zalaegerszeg
KISTEXT
Dág
TFSE

Fontos információ, hogy a csoportok első helyezett csapatai 4 pontot, míg az alapszakaszt második helyen záró alakulatok 2 pontot hoznak magukkal. Ennek értelmében a TFSE 0 pont töblettel indul.

Kék-fehér fiaink számára nem realitás/kitűzött cél az NB1-be jutás az idei szezonban. Ugyanakkor minden jel arra mutat, hogy több meglepetést is fognak okozni tavasszal!

Hajrá fiúk!
#hajrátfse
#letsgoboys