Női NBI Röplabda

„Az idei évet izgatottabban várom, mint a korábbiakat” – interjú Czakó Bernadettel

NBI-es női röpiseink mindig mosolygós centerével, Czakó Bernivel beszélgettünk a közelgő alapozás előtt.

Mennyi ideig nem játszottál labdával az elmúlt időszakban, hogyan érintett ez a kényszerszünet?

Március közepén volt az utolsó edzésünk, azóta nem játszottam csapatban. Már nagyon hiányoznak a lányok és az edzések is. Időközben beszereztem itthonra egy röplabdát, így tudok egyedül falazni, de bevallom egyedül nem olyan jó mint a lányokkal együtt.

Tavalyhoz képest mennyire foglalkozol a strandröpivel? (Tavaly párosban indultál az EUSA-n Poór Szandival)

A tavalyi EUSA-s strandröplabda verseny életem egyik legnagyszerűbb élménye volt. Idén szerettem volna onnan folytatni, ahol tavaly abba maradt, de sajnos a vírus miatt ez nem így alakult. Itthon, – Rákóczifalván – illetve a környéken, csupán hobbi szinten szoktak strandröplabdázni, de a strandokat, ahol a pályák voltak, bezárták. Hamarosan kinyit Szolnokon a szabadstrand, ahova ígétek strandröplabda pályát is. Remélem ott tudunk majd jókat játszani a nyár folyamán.

Hallottuk, hogy jelentkezel MSc-re. Milyen szakot végzel/végeztél el, és mire jelentkezel?

Ha minden jól alakul, hamarosan BSc Sport- és rekreációszervező szakon fogok végezni. A tanulmányaimat pedig itt a TF-en, a Humánkineziológia mester képzésén szeretném folytatni.

Az előző évekhez képest mennyire várod a nyár végi alapozás megkezdését, no meg a szezont?

A tavalyi szezonban elért eredmények miatt, az idei évet izgatottabban várom, mint a korábbiakat. Ez ugyanúgy igaz az alapozás időszakára, mint magára az egész szezonra.

A legutóbbi szezonból melyik volt a kedvenc meccsed?

Az utolsó előtti meccsünk a listavezető Balatatfüred ellen, márciusban. Hazai pályán tudtuk megmutatni a listavezető ellenfélnek és a szurkolóknak is, hogy milyen keményen tudunk küzdeni. Végül 3:0-ra a balatoniak bizonyultak jobbnak, de mindhárom szettben 20 pont fölött volt az eredményünk, ami reprezentálta, hogy a nyerési vágyunk mennyire a helyén van.

Miben érezted a legtöbb fejlődést saját részedről a 2019/2020-as idényben?

Szerintem a legtöbbet mentálisan léptem előre. A nyerni akarás lebeg mindig előttem, továbbá az, hogy bármilyen helyzetben küzdenem kell a végsőkig. Ezek olyan érzések, gondolatok, melyek közhelyesen hangozhatnak, de egyáltalán nem azok. Különösképpen akkor, ha egy erősebb ellenfél ellen kell megmutatni, mi is rejtőzik benned.

Kívánjuk, hogy a hamarosan nyíló közeli strandon végre újra szuper társaságban ragadhass labdát, és feltöltődve érkezz a nyár végi alapozásra!

U.i.: Hajrá az államvizsgán!

Hajrá TFSE!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!